
Disse kakene er superenkle å lage og smaker aldeles nydelig. De blle ikke like sprø som vanlige mandelflarn, men det gjorde absolutt ingenting.
Prøvde meg også en variant med litt mer havrefiber i deigen og da ble det kjempegode mandelkaker i stedet for flarn.
Neste gang vil jeg teste ut med en liten klatt med sukkerfritt bringebærsyltetøy i midten.
Det er fullt mulig å komme gjennom jula uten masse sukker.
Du trenger:
200 gr malte mandler
200 gr smør (evt melkefritt)
100 gr FInesse eller 200 gr sukrin gold
2 ss fløte (evt. vegansk alternativ)
2 ss havrefiber
Slik gjør du:
Kjør mandlene i en blender. Det gjør ikke noe om det er litt biter
Smelt smøret og rør inn søtningen
Varm opp til kokepunktet og ha i mandler, føte og havrefiber
Sett kakene med teskje på et stekebrett, kledt med bakepapir
Beregn god plass, (2 brett), da de flyter utover
Stekes på 150 ºC (varmluft) i 14 -15 minutter
Eller til de har fått en fin gylden farge
Avkjøles på brettet. Kakene er ganske skjøre og tåler lite før de brekker.
Ha kakene forsiktig i en pose og oppbevar dem i kjøleskapet.

Mandelkaker:
Samme oppskrift, bare med 2 ekstra havrefiber og noen minutter ekstra steketid.
Avkjøles på stekebrettet.
Kakene er ganske smuldrete når de er nystekte, men setter seg litt etterhvert.
Jeg vil tro at en liten klatt med sukkerfritt bringebærsyltetøy i midten vil bli ekstra godt,
så det skal testes neste gang.
Velbekomme 😊