top of page

Mandelflarn


Disse kakene er superenkle å lage og smaker aldeles nydelig. De blle ikke like sprø som vanlige mandelflarn, men det gjorde absolutt ingenting.


Prøvde meg også en variant med litt mer havrefiber i deigen og da ble det kjempegode mandelkaker i stedet for flarn.


Neste gang vil jeg teste ut med en liten klatt med sukkerfritt bringebærsyltetøy i midten.


Det er fullt mulig å komme gjennom jula uten masse sukker.


Du trenger:

  • 200 gr malte mandler

  • 200 gr smør (evt melkefritt)

  • 100 gr FInesse eller 200 gr sukrin gold

  • 2 ss fløte (evt. vegansk alternativ)

  • 2 ss havrefiber


Slik gjør du:

  • Kjør mandlene i en blender. Det gjør ikke noe om det er litt biter

  • Smelt smøret og rør inn søtningen

  • Varm opp til kokepunktet og ha i mandler, føte og havrefiber

  • Sett kakene med teskje på et stekebrett, kledt med bakepapir

  • Beregn god plass, (2 brett), da de flyter utover

  • Stekes på 150 ºC (varmluft) i 14 -15 minutter

  • Eller til de har fått en fin gylden farge

  • Avkjøles på brettet. Kakene er ganske skjøre og tåler lite før de brekker.

  • Ha kakene forsiktig i en pose og oppbevar dem i kjøleskapet.


Mandelkaker:

  • Samme oppskrift, bare med 2 ekstra havrefiber og noen minutter ekstra steketid.

  • Avkjøles på stekebrettet.

  • Kakene er ganske smuldrete når de er nystekte, men setter seg litt etterhvert.


Jeg vil tro at en liten klatt med sukkerfritt bringebærsyltetøy i midten vil bli ekstra godt,

så det skal testes neste gang.



Velbekomme 😊

bottom of page