Må du forsvare dine kostvalg?

Har du noen gang opplevd at noen legger seg opp i dine kostvalg?


Da er du i så fall ikke alene.

Hvis du har gått over til ketogen kost, har du valgt å gå litt utenom normene for hva som er sunn kost og da er det ganske mange som synes de er i sin rett til å blander seg.

Men ikke ta det ille opp. Det er neppe vondt ment. Det handler nok mest om at de holder på sin kunnskap og synes dine valg er merkelige.


Her skal du få 5 tips om hvordan du kan håndtere slike situasjoner:

1) Møt den skeptiske med:

Ja, Jeg syntes også det var litt rart i starten, for det er annerledes enn det jeg har lært tidligere, men det handler jo bare om å spise mest mulig ren, naturlig mat. Dessuten føler jeg meg mye bedre, så det er i grunnen veldig spennende.

Men hvordan går det forresten med deg?2) Møt den som lurer på hvorfor med:

Jeg holder på med et lite eksperiment og vet du hva? Det har vært så utrolig positivt, at jeg er egentlig helt overvelda. Vekten går ned, og helsa er bedre, mens jeg koser meg med nydelig mat, så det er ganske fantastisk, men hvordan trives du i den nye jobben?3) Møt den som mener det er altfor vanskelig med:

Det går egentlig mye lettere enn forventa. Det handler egentlig bare om noen enkle justeringer. Dessuten spiser jeg bare mer av det som smaker best, så jeg savner faktisk ingenting. Men du, skal dere på hytta i ferien?4) Møt den som synes du er sær med:

Det er så mange jeg kjenner som har prøvd keto og de har oppnådd utrolig resultater, så jeg tenkte det var verdt et forsøk. Jeg har nå gått ned 10 kilo på 4 mnd, har mye mer energi, så det er egentlig kjempespennende. Hvis du er interessert, kan vi ta en nærmere prat en dag. Vil du ha litt mer kaffe?5) Møt dem som mener det er farlig med:

Jeg var litt urolig selv også i starten, men etterhvert som jeg har lært om hva det egentlig handler om, føler jeg meg helt trygg. Jeg oppnår det jeg er ute, har det betydelig bedre, alle blodprøver er bedre og legen min følger meg opp. Så det er ingen fare.

Men hvordan går det med ungene dine?6) Møt den som synes du er ekstrem med:

Keto er egentlig bare et verktøy, og hvordan det brukes blir helt opp til hver enkelt. For meg er det mer ekstremt å spise mat som gjør at vekten går opp og som gir meg mer ubehag. Jeg er så takknemlig for at jeg nå har et verktøy som kan hjelpe meg i forhold til mine utfordringer.

Hvis du ønsker å vite mer, skal jeg gjerne hjelpe deg.

Men du, har du lyst å bli med på tur i helgen?


Et kort og positivt svar vil trolig vekke nysgjerrighet og interesse og kanskje noen ønsker å vite mer. Da kan du jo dele mer, hvis det passer sånn, men hvis de ikke viser mer interesse, lar du det bare ligge. Hvis de ikke er interessert vil de neppe være mottakelige for mer info uansett.


Bruk heller kreftene på å dele info til noen som er interressert fremfor å gå inn i en diskusjon.


Stadig flere er nå kjent med å bruke ketogen kost som et verktøy til bedre vektkontroll og bedre helse, så bruk heller kreftene på dem.


Bedre for deg og bedre for omgivelsene :)