top of page

Må du forsvare dine kostvalg?


Har du noen gang opplevd at noen legger seg opp i dine kostvalg?


Da er du i så fall ikke alene.

Hvis du har gått over til lavkarbo/KETO, har du valgt å gå litt utenom normene for hva som er sunn kost og da er det ganske mange som synes de er i sin rett til å blander seg.

Men ikke ta det ille opp. Det er neppe vondt ment. Det handler nok mest om at de holder på sin kunnskap og synes dine valg er merkelige og at de er bekymret for deg.Her skal du få 5 tips om hvordan du kan håndtere slike situasjoner:

1) Møt den skeptiske med:

Ja, Jeg syntes også det var litt rart i starten, for det er annerledes enn det jeg har lært tidligere, men det handler jo bare om å spise mest mulig ren, naturlig mat, så det er jo ikke så merkelig, egentlig. Dessuten føler jeg meg mye bedre, så det er i grunnen veldig spennende.

Hvordan går det forresten med deg?2) Møt den som lurer på hvorfor med:

Jeg holder på med et lite eksperiment og vet du hva? Det har vært så utrolig positivt, at jeg er egentlig helt overvelda. Vekten går ned, helsa er bedre, mens jeg koser meg med nydelig mat, så det er ganske fantastisk. Og vet du hva, til og med blodprøvene mine har blitt bedre.

Men hvordan trives du i din nye jobb?3) Møt den som mener det er altfor vanskelig med:

Jeg trodde det skulle bli mye vanskeligere enn det egentlig er. Det går faktisk veldig greit. Det handler egentlig bare om noen enkle justeringer. Dessuten spiser jeg bare mer av det som smaker best, så jeg savner ingenting. Men du, skal dere på hytta i helga?4) Møt den som synes du er sær med:

Det er så mange jeg kjenner som har prøvd lavkarbo/ keto og de har oppnådd utrolig resultater, så jeg tenkte det var verdt et forsøk. Jeg har nå gått ned 10 kilo på 4 mnd, har mye mer energi, så det er egentlig kjempespennende. Hvis du er interessert, kan vi ta en nærmere prat en dag. Vil du ha litt mer kaffe?5) Møt dem som mener det er farlig med:

Jeg var litt urolig selv også i starten, men etterhvert som jeg har lært om hva det dreier seg om, føler jeg meg helt trygg. Jeg oppnår det jeg er ute, har det betydelig bedre, blodprøver er bedre og legen min følger meg opp. Så det er ingen fare.

Men hvordan går det med ungene dine?6) Møt den som synes du er ekstrem med:

Keto er egentlig bare et "verktøy". Hvor store forandringer du vil gjøre er helt opp til deg. For meg er det mer ekstremt å spise mat som gir meg magesmerter, migrene og økt vekt. Jeg er så takknemlig for at jeg nå har et kosthold som bidrar til at jeg kan dra på fjelltur, leke med ungene og leve et aktivt liv.

Hvis du ønsker å vite mer, skal jeg gjerne fortelle mer.

Men du, har du lyst å bli med på tur i helgen?


Et kort og positivt svar vil trolig vekke nysgjerrighet og interesse og kanskje noen ønsker å vite mer.


Da kan du jo dele mer, hvis det passer sånn, men hvis de ikke viser mer interesse, lar du det bare ligge. Hvis de ikke er interessert vil de neppe være mottakelige for mer info uansett.


Bruk heller kreftene på å dele info til noen som er interressert fremfor å gå inn i en diskusjon det neppe kommer noe ut av enn frustrasjon.


Stadig flere er nå kjent med å bruke lavkarbo/ keto som et verktøy til bedre vektkontroll og bedre helse, så bruk heller energien på dem.


Bedre for deg og bedre for omgivelsene :)


Comments


bottom of page