Lammegryte


Lammegryte med rotgrønnsaker

En smakfull" gryte" smaker like godt på sure høstkvelder, som en regntung vårdag eller vindfylt sommerkveld.

Her i huset er lammegryte en favoritt. 


For deg som er ekstra sensitiv for rotgrønnsaker, kan du bruke andre grønnsaker eller du kan bare forsyne deg med mest kjøtt og kraft og mindre grønnsaker, så går det helt fint likevel.


Denne gang tok jeg det jeg hadde i kjøleskapet som var: 

2 løk

1/2 kinesisk hvitløk

1/2 kålrot

6 gulrøtter 

pluss en hel del lammejøtt

Salt, pepper, timian og oregano 

1 glass tomatpuré

1 kartong hermetiske tomater

Ca 6 dl vann


Det ble middag til flere dager


Fremgangsmåte: 

Brun kjøttstykkene i nøytral cocosa, sammen med godt med pepper og hell over vann så det dekker kjøttet.

La kjøttet trekke 1 time før du har i grønnsakene. 

Ha litt cocosa i stekepanna, skjær opp grønnsakene og surr dem noen minutter i stekepanna før du har dem i gryta.


Det er ikke nødvendig å steke grønnsakene, men jeg synes det gir en litt rundere smak. Gjør det som passer deg. Det blir kjempegodt uansett.

Rør inn tomatpuré og hermetiske tomater


Etter en time har du i grønnsakene, timian og oregano.

Dersom du bruker friske urter, kan du vente med disse til slutten av koketiden.  

La gryta småputre til alt er helt mørt. 

Gryta kan gjerne koke en time til og vel så det. Den blir bare bedre og bedre jo lenger den står. 


Vær obs på at rotgrønnsaker inneholder endel karbohydrater, så hvis du er ekstra sensitiv, bør du være litt forsiktig med disse. Ta hensyn til din egen toleranse og spis kjøttet og kraften hvis du er redd det blir for mye karbohydrater for deg.


Velbekomme!