Kyllingsalat med Bbq-saus og pesto

1 pakke frissésalat

1 pk rucculasalat

1 avokado i skiver

2 store tomater

1/2 agurk

1 rød og 1 gul paprika

¼ rødløk

Pinjekjerner – ristes i tørr panne

Krutonger – bruk gjerne knuste knekkebrød (frøbaserte). Eller sprøstekte

skiver av lavkarbobrød

4 kyllingfiléter (Beregn 1 kyllingfilét pr person).Kan også bruke ferdiggrilla kllingvinger/ klubber


Fremgangsmåte:

Start med å skyll frissésalaten i iskaldt vann og sett skålen med salat og vann i kjøleskapet

Lag BBQ- sausen og bruk halvparten til marinade til kyllingfilétene.

Skjær opp grønnsakene i passe biter

Grill eller stek kyllingfilétene på en grillpanne eller vanlig stekepanne.


Bbq marinade

2 dl olie (f.eks blanding av oliven/ raps) 1 dl ketchup (uten sukker) 2 fedd presset hvitløk 2 ss eplecidereddik 2 ts Sukrin Gold eller annen søtning 4 ss soyasuace (evt glutenfri soyasaus) litt chilipulver evt en liten skvett med tabascosaus

Bland alle ingrediensene godt sammen i en skål. Ta kyllingfiletene i en pose og hell over halvparten av marinaden. Ha resten av marinaden i en liten skål og bruk den som dippsaus.


Grønn pesto:

1 pk ruccula

½ -1 basilikumplante eller ramsløk (Hvis du bruker ramsløk er hvitløk unødvendig)

2 hvitløkfedd

ristede pinjekjerner

Olje (f.eks blanding av oliven og raps)

Friskpressa sitronsaft

Kjør ingrediensene i en blender og spe forsiktig med olje til pestoen har passe konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.


Servering: Rist av vannet fra salaten og bland den sammen med de øvrige grønnsakene. Skjær de stekte kyllingfilétene i skiver og legg dem over salaten rett før servering, så ikke salaten blir slapp. Server en skål grønn pesto og 1 skål med barbequesaus ved siden av. Dryss over ristede pinjekjerner, cashewnøtter eller salte mandler til slutt .

Tilbehør: Tynne snackknekkebrød eller sprøstekte lavkarboskiver med pesto eller smør egner seg godt.


Pesto kan også kjøpes ferdig. Spe gjerne denne med litt god olivenolje eller nøytral kokosolje.

Kyllingsalat kan varieres i det uendelige. Benytt de grønnsakene du har. Bland gjerne friske grønnsaker med varme. Med og uten nøtter. Krutonger laget av lavkarbobrød. Tilbehør som salsa, pesto, guaccamole, vinagrette gir ulike smaksopplevelser. Kyllingen kan grilles, ovnstekes, eller du kan bruke ferdiggrilla kylling fra butikken.

Du kan bruke kyllinglår, kyllingfilét, klubber, vinger, ja hva du vil.

Kyllingsalat med Bbq-saus og pesto