Små justeringer hver dag, utgjør mye på lang sikt.
Å bytte vanlig ris med blomkålris, betyr bl.a. en reduksjon av sukkerinntaket på ca 10 ts sukker.
Kun på ett måltid.
Ris inneholder riktignok ikke tilsatt sukker, men stivelsen i risen brytes ned til sukker i kroppen og resultatet blir det samme.
Kraftig blodsukkerstigning som krever mye insulin.
Du vil dermed "trekke i håndbrekket" for din egen fettforbnbrenning, noe som er svært lite ønskelig, når målet er å gå ned i vekt eller forbedre helsa.
Du trenger til 3 personer
3 kotelett evt litt flere hvis de er små
Salt og pepper
1 løk
1 rød paprika
2 cm chili
Ca 3 dl fløte, evt havrefløte hvis du ikke tåler melk
Ca 3 ss soyasaus
ca 3 ss ketchup uten sukker
Persille
Suppler gjerne med andre grønnsaker som brokkoli, snittebønner eller rosenkål
Slik gjør du:
Stek kotelettene i smør eller cocosa
Ha på salt og pepper
Tilsett andre krydder/urter du er glad i, f.eks timian eller oregano hvis du vil
Skjær løken i strimler/ båter og la løken surre til den er blank
Skjær paprika i strimler og ha dem rett i panna
Hell over fløte, soyasaus og ketchup
Mens retten putrer i panna lager du blomkålrisen
Blomkålris
1 blomkål
1 ss smør
Salt /pepper
Persille, evt andre urter
Slik gjør du
Riv blomkål på et rivjern
Ha litt smør i en gryte, ha i blomkålrisen og la den bli varm
Bland inn litt finhakket persille, evt. andre urter
Server
Tips:
Lag gjerne en stor porsjon, for retten blir bare enda bedre neste dag
Spe evt. på med litt ekstra grønnaker, litt ekstra fløte og blomkålris og smak til med soyasaus og ketchup
Du kan like gjerne bruke kyllingfilét eller biffstrimler i stedet for koteletter
Kos deg 😊
Og husk.
Kroppen er helt avhengig av fett, inklusiv metta fett, så hvorfor ikke velge fett du liker godt, f.eks. en nydelig fløtesaus 😊
Vi har i alle år blitt innprentet at vi må kutte ned på mettet fett, men visste du at kroppen er helt avhengig av metta fett i tillegg til umetta fett?
Det viktigste er å velge fettkilder fra rene, naturlige fettkilder fremfor ultraprosesserte oljer og margariner.
Når du kutter drastisk ned på fett av dårlig kvalitet, som snacks, kjeks, kaker, brødmat, boller og annet bakverk, vil fettkilder som smør, fløte og hvitost fint kunne inngå i ditt daglige kosthold.
Kroppen bruker disse naturlige fettkildene til bl.a. bygging av nye celler, hormoner, hjernefunksjon, immunforsvar og til å gi huden en finere glød.
Så hvorfor ikke velge mat som hjelper deg mot en slankere, friskere og mer behagelig framtid?
Velbekomme 😊
Comments