Koteletter i fløtesaus med blomkålris


Små justeringer hver dag, utgjør mye på lang sikt.


Å bytte vanlig ris med blomkålris, betyr bl.a. en reduksjon av sukkerinntaket på ca 10 ts sukker.


Kun på ett måltid.


Ris inneholder riktignok ikke tilsatt sukker, men stivelsen i risen brytes ned til sukker i kroppen og resultatet blir det samme.


Kraftig blodsukkerstigning som krever mye insulin.


Du vil dermed "trekke i håndbrekket" for din egen fettforbnbrenning, noe som er svært lite ønskelig, når målet er å gå ned i vekt eller forbedre helsa.



Du trenger til 3 personer

  • 3 kotelett evt litt flere hvis de er små

  • Salt og pepper

  • 1 løk

  • 1 rød paprika

  • 2 cm chili

  • Ca 3 dl fløte, evt havrefløte hvis du ikke tåler melk

  • Ca 3 ss soyasaus

  • ca 3 ss ketchup uten sukker

  • Persille

Suppler gjerne med andre grønnsaker som brokkoli, snittebønner eller rosenkål



Slik gjør du:

  • Stek kotelettene i smør eller cocosa

  • Ha på salt og pepper

  • Tilsett andre krydder/urter du er glad i, f.eks timian eller oregano hvis du vil

  • Skjær løken i strimler/ båter og la løken surre til den er blank

  • Skjær paprika i strimler og ha dem rett i panna

  • Hell over fløte, soyasaus og ketchup

  • Mens retten putrer i panna lager du blomkålrisen



Blomkålris

  • 1 blomkål

  • 1 ss smør

  • Salt /pepper

  • Persille, evt andre urter



Slik gjør du

  • Riv blomkål på et rivjern

  • Ha litt smør i en gryte, ha i blomkålrisen og la den bli varm

  • Bland inn litt finhakket persille, evt. andre urter

  • Server


Tips:

  • Lag gjerne en stor porsjon, for retten blir bare enda bedre neste dag

  • Spe evt. på med litt ekstra grønnaker, litt ekstra fløte og blomkålris og smak til med soyasaus og ketchup

  • Du kan like gjerne bruke kyllingfilét eller biffstrimler i stedet for koteletter


Kos deg 😊



Og husk.

Kroppen er helt avhengig av fett, inklusiv metta fett, så hvorfor ikke velge fett du liker godt, f.eks. en nydelig fløtesaus 😊


Vi har i alle år blitt innprentet at vi må kutte ned på mettet fett, men visste du at kroppen er helt avhengig av metta fett i tillegg til umetta fett?


Det viktigste er å velge fettkilder fra rene, naturlige fettkilder fremfor ultraprosesserte oljer og margariner.


Når du kutter drastisk ned på fett av dårlig kvalitet, som snacks, kjeks, kaker, brødmat, boller og annet bakverk, vil fettkilder som smør, fløte og hvitost fint kunne inngå i ditt daglige kosthold.


Kroppen bruker disse naturlige fettkildene til bl.a. bygging av nye celler, hormoner, hjernefunksjon, immunforsvar og til å gi huden en finere glød.


Så hvorfor ikke velge mat som hjelper deg mot en slankere, friskere og mer behagelig framtid?



Velbekomme 😊











Tags: