top of page

Følg drømmenJeg har hatt mange drømmer i livet. Mange av dem har jeg latt gli forbi, som å lære meg å dykke eller å flytte til varmere strøk.


Mens andre har jeg fulgt som å lære å seile, padle kajakk, bygge egen hytte og flytte på landet.


Jeg har alltid hatt en drøm om å bo på landet og selv om vi trivdes på Buøy, var drømmen om å høre bølgeskvulp og fuglekvitter fremfor suset fra 20 000 biler i døgnet, ganske stor.De gangene jeg valgte å gå for drømmen har jeg aldri angret. Det har riktignok medført blod, svette og tårer, men det har likevel vært verdt det.


Og det er det som er poenget.


Hvis du har en drøm, er det bedre å gå for den, selv om det ikke alltid er den enkleste veien.

Ofte er det tanken på innsatsen og arbeidet som står foran deg som gjør at du holder igjen.


Men det er bare en tanke.


Det var nettopp en slik tanke som bidro til at jeg utsatte å gå over til ketogen kost. Jeg var overbevist om at det ville medføre mye strev og forsakelser.


Med en del helseproblemer i bunn, visste jeg godt at det kunne være en stor fordel for meg, men likevel var det noe som holdt meg igjen.


Det var før jeg visste hva KETO egentlig handlet om. Før jeg fant ut at det var enkelt, smakfullt og ikke minst fullt av berikelser.


Ved hjelp av noen enkle justeringer, forsvant kiloene som hadde sittet som støpt etter 3 svangerskap. Mindre smerter, bedre hud, bedre fordøyelse, færre infeksjoner, mer energi, mer indre ro og bedre humør var bare noen av gevinstene.


Helseforbedringene sto i kø, samtidig som jeg aldri har hatt et mer smakfullt kosthold.

At også ubehagene etter overgangsalderen var mulige å påvirke, var en super tilleggsgevinst.


I tillegg til de fysiske og psykiske helsegevinstene, er det andre fordeler som har overrasket meg mer.

  • Jeg som hadde vært avhengig av mat hver 3 time, kunne plutselig gå mange timer uten å merke sult og ubehag

  • Søthungeren forsvant fullstendig og når jeg en sjelden gang får lyst på noe søtt, er en liten bit mer enn nok. Som tidligere sjokoladeavhengig, har denne gevinsten vært en befrielse

  • Utholdenheten holder seg hele dagen, på tross av at jeg har en smertelidelse i bunn, som både tapper for krefter og reduserer søvnen


Jeg som hadde fryktet sult og ubehag, har fått et helt nytt liv.

Jeg er faktisk langt mindre sulten, er betydelig sprekere, har bedre utholdenhet og sover bedre...


Hadde jeg visst at dette var tilleggsgevinster jeg kunne oppnå med å gå over til et ketogent kosthold, hadde jeg definitivt gjort det for mange år siden.


Frykten for å gå "all in" skyldtes altså mine overbevisninger.


Det samme er kanskje også tilfelle for deg?


Har du en drøm om å ta kontrollen over vekta, redusere ubehag og samtidig gjøre en innsats for egen helse, vil du aldri angre på at du satset.


Kanskje du har prøvd KETO tidligere og erfart at du ikke oppnådde de resultatene du var ute etter?

Ja, da vil jeg anbefale deg å prøve igjen. Bare sørg for at du gjør det på riktig måte og tilpasser kostholdet etter dine ønsker og behov, så du får bygget opp et kosthold du trives med.


Jeg kan selvsagt ikke garantere at du når dine mål, men med å spille på lag med fysiologien, er sjansene for at også du vil få betaling for innsatsen, svært gode.


Vi er alle forskjellige, så individuelle tilpasninger kan være nødvendig, men det handler som oftest om noen enkle justeringer.Med en kropp som spiller mer på lag med meg, har jeg både lyst, krefter og mulighet til å nyte de aktivitetene jeg elsker 🙏

En helt vanlig ettermiddagstur til Habn (Talgje)
Flotte turer, både sommer og vinter er noe av det jeg trives med.


Her fra Slettedalen i Sauda :)


Gleden av å ha en kropp som fungerer bedre, er ubetalelig.Å gi kroppen optimalt drivstoff, har definitivt bidratt til en helt annen lisvskvalitet for meg og bidratt til at jeg i større grad kan følge mine drømmer.


Det har derfor blitt en stor drivkraft å dele mulighetene som ligger i ketogen kost, så også DU kan oppnå dine drømmer, hva nå enn de er....


Mette 😊
bottom of page