Ertepuré




Ertepuré er glimrende som tilbehør til både kjøtt og fisk og er veldig enkelt å lage


2-3 porsjoner

1 poser selskapserter

1 vårløk, kun det grønne

1/2-1 hvitløksfedd

Smør

Vann, kraft eler buljong

Salt, pepper, evt litt cayennepepper


Slik gjør du:

  • Finhakk vårløk og hvitløk

  • Smelt 1 ss smør i en gryte og surr vårløk og hvitløk i et par minutter (skal kun bli blankt)

  • Ha i ertene og la alt surre sammen et par minutter til

  • Hell over kraft, buljong eller vann til det dekker ertene og kok opp

  • Trekk kjelen til side og hell mesteparten av væsken i en liten gryte

  • Bruk en stavmikser og kjør ertene og løken til puré

  • Ha i litt mer smør

  • Spe med kraften til du har ønsket konsistens

  • Smak til med salt, pepper og eventuelt bittelitt cayennepepper for litt mer "fraspark" (Cayennepepper er veldig sterkt, så start med en liten knivsodd og smak deg fram) .


Tips: Hvis du har det veldig travelt kan du ta lettvintvarianten:

  • Kok opp selskapsertene

  • Hell av det meste av vannet

  • Kjør ertene til puré med en stavmikser

  • Ha i smør

  • Spe med litt kraft til passe konsistens

  • Smak til med salt og pepper


Grønn saus:

Tilsett en liten fløteskvett og du har en lekker grønn saus som passer glimrende til kokt eller stekt fisk. Hvis du ikke tåler melk kan du bruke kokosmelk eller usukra mandelmelk eller bare litt vann i stedet.

Smak til med salt, pepper og en knivsodd cayennepepper