Chilimarinerte scampi med ingfær og lime


Når du bare har lyst på noe lett og godt, passer det godt med chilimarinert scampi med ingefær og lime

NAMNAM- sier nå jeg. Selv om det egentlig er politisk ukorrekt å spise scampi, så må det være greit å lage det en gang i blant.

Som tilbehør passer det godt med sprøstekte proteinskiver. Det vil si tynne skiver med lavkarbobrød som tørkes i ovnen, ca 175 grader i 18-20 min. Knasende sprø skiver, servert med litt godt smør.

Mengden av de ulike ingrediensene vil variere alt etter smak og behag, så det blir egentlig opp til deg. Her i huset er vi veldig glade i chili og ingefær, så det blir gjerne mer enn vanlig, men bare prøv deg fram.

Ingredienser:

Rå scampi. Som en kveldsrett til 2 personer beregnes i pose. Som forrett, kan du beregne 1 pose til 4-5 stk.

Marinade:

Finhakka chili og hvitløk, revet ingefær og revet skall av lime, pluss limesaft,

Litt chilisaus, soyasaus og olivenolje - blandes

Nykverna pepper

Grønnsaker:

Strimla vårløk, løk i båter, paprikastrimler

Fremgangsmåte:

Lag marinaden

Rens scampien og ta ut tarmstrengen.

Ha så scampien i marinaden og la den ligge et par timer

Legg brødskivene i ovnen og la disse bli knasende sprø mens du gjør resten.

Ta ut scampiene fra marinaden og fres dem på panna. Ha over grønnsakene og la dem surre med i 2 min.

Hell over marianaden og la alt putre et par minutter til og retten er klar til servering. .

Smak til med limesaft, pepper, salt og evt litt koriander

Tips:

Denne retten passer godt som en forrett, kveldskvess eller som en del av et tapasbord


Velbekomme!