Kokosbiter

Med disse kokosbitene på lur, har du alltid noe godt til kaffen, nydelig tursnacks eller noe å ty til når "suget" kommer snikende. En god bonus er at barna ser ut til å elske dem.

ca 40- 50 kjeks = 2 stekebrett. Kommer selvsagt an på størrelsen

Du trenger:

225 gr mykt smør (Smøremyk rapskokos hvis du ikke tåler melk) 1 dl Sukrin gold pluss 1 dl Tagatesse (FInesse) 5 egg 2 ts vaniljesukker. Bruk ekte vanilje f.eks bourbon

2 ts bakepulver 4 dl kokosmasse

2,5 dl solsikkekjerner

2,5 dl hakkede mandler/ valnøtter hasselnøtter (gjerne en kombinasjon av alle)

2 dl kokosmel

2 dl mandelmel

1,5 dl hakkede tranebær eller mørk melkefri kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Rør smør og søtning godt sammen

Rør deretter inn ett og ett egg om gangen

Bland inn resten av ingrediensene


Bruk to ts og sett kjeksen på brettet. Press kjeksen flate på bakebrettet med en gaffel.


Stekes på 170 grader i ca 25 min. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Følg med mot slutten av steketiden så de ikke blir svidd. De skal være gylne.


Skru ovnen ned på 50 grader, bytt plass på brettene og la de stå i ovnen i 20 min til, med stekeovnsdøren på gløtt.

Vent med å legge kokosbitene på rist til de har festet seg skikkelig.

Kjeksen pakkes i en tett boks når de er kalde.

Bruk gjerne en kakeboks som er kledd med bakepapir i bunn.

Kjeksen har god holdbarhet og kan fryses.

Tips:

Bruk hakket mørk sjokolade som smak i stedet for tranebær. Disse egner seg godt som julekaker.


Hvis du velger sjokolade som smak, anbefaler jeg å utelate tranebær, da disse to smakene ikke er så gode sammen. Det er selvsagt en smakssak.

Lykke til 🙂

Hilsen Mette