Er metta fett farlig?


Jeg er av den sorten at jeg trenger dokumentasjon og innsikt for å bli overbevist. Og mange er som meg. Det er da viktig å søke dokumentasjon og ikke minst lese den.

Det har lenge pågått en debatt om mettet fett.

I den forbindelse har teorien stort sett gått på at metta fett ga høyt kolesterol som igjen ga hjerte/ karsykdom.

Det er nå ganske mye forskning som viser at denne metta fett/kolesterol/ hjertekasykdom- teorien baserer seg på tvilsomme data, og at denne tankerekka ikke lenger holder stikk.

Da er det jammen ikke lett å vite hva en skal tro.

Flere enn meg har vært forvirra og en av dem som har gjort en hel del for å finne svar er Zoe Hartcomb. Hun har gått virkelig grundig til verks.

Hun har bl.a. brukt 3,5 år på å gjennomgå all dokumentasjonn som omhandler de amerikanske "guidelines" som advarer mot metta fett.

Denne studien endte med en doktoravhandling, så Zoe Hartcomb har ikke bare en fiks idé om dette temaet. Det er trolig få som har så mye kompetanse om dette som henne.

I blogginnlegget hennes nedenfor, får du et lite innblikk i hva det dreier seg om. Det henvises i tillegg til en lang referanseliste. Det er bare å sette på kaffen og dykke ned i masse spennende dokumentasjon.

" The Us -dietary guidlines"

Utrolig interressant å se hvordan vi påvirkes og hvordan vi trolig har blitt lurt.

Presentasjonen nedenfor av Zoe Harthcombe er også vel verd å bruke en halvtime på. Du vil garantert få innsikt i interressant dokumentasjon.

Kanskje du til og med vil bli overbevist?

Should fat dietary guidlines have been introduced?

Vi kan vel egentlig si at det etterhvert finnes ganske grundig og god dokumentasjon på at det er trygt å spise metta fett. Men metta fett av god kvalitet.

Ta en titt så får du litt mer grunnlag for å gjøre deg opp en egen mening.

Ha en interressant dag!

Mvh Mette

Ref:

1. The US dietary guidelines

http://www.zoeharcombe.com/2018/03/the-us-dietary-guidelines/

2. Should the Us dietary guidlines have been introduced https://www.youtube.com/watch?v=SqkAJmXt9RE