Biff med løk!

Du trenger

2 personer

2 stk pepperbiff

1 stor løk

brokkoli,

Champignon

Blomkål

Paprika

Smør til steking (eller olivenolje/ cocosa)

Salt

evt 2 hvitløksfedd og en kvast rosmarin i stekepanna når du lager sjsysausen

(tas ut igjen)


Sett på vann til brokkolien og blomkål først

Skjær opp soppen i skiver og stek soppen

SHa på salt og pepper

Skjær opp paprikabiter


Damp brokkolien og blomkål i samme gryte

Ta ut brokkolibitene når de er møre

La blomkålen ligge litt lenger, til bitene er møre

Hell av vannet og mos blomkålen til puré sammen med 1-2 ss smør

Smak til med salt og pepper


Dryss salt over biffene

Stek dem i smør / olivenolje/ cocosa i 2-3 minutter på hver side og la dem ligge til de er passe stekt

Ha et par hvitløkfedd og en kvast rosmarin i stekepanna mens du steker biffene

Øs litt av fettet over biffene under stekingen


Ha paprikabiter i stekepanna mot slutten av steketiden

Ta biffene ut og la dem hvile mens du lager sjysausen

Hell sjysausen i stekepannen og la den surre noen minutter sammen med paprikaen

Rør inn smøret og server



Sjysaus

Ca 1 ss oksefond

Ca 1 ss soyasaus

Ca 1 ts creamy balsamico

Ca 1/2 kopp vann

- røres sammen og kokes ut i pannen sammen med stekesjyen

Rør inn 1 ss smør og server med en gang


Sjysausen er ganske kraftig i smak, så du trenger bare litt


Velbekomme :)