Biscotti


Prøv disse gode biscottiene som italienerne elsker og bruker til alle anledninger.

Enten til en kopp espresso, en kopp te eller til et glass vin.


Biscotti

200 gr mandelmel

1 neve grovhakkede mandler

revet skall og saften fra en sitron

125 gr Sukrin gold eller 65 gr Tagatesse

1,5 strøken ss fiberhusk

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker (F,eks Hersløvs bourbon vanilje (Evt.rent vaniljepulver, men da må mengden reduseres)

2 egg

En neve tørka tranebær - hakkes, (helt frivillig)


Pluss:

Eggehvite fra 1egg til pensling

10-15 hakka mandler til å strø over biscottien


1 brett blir ca 30-36 små biscotti.

Lag gjerne dobbel porsjon da disse går fort unna. De er også glimrende å bruke til vertinnegaver sammen med en flaske vin.



Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader

  • Bland alt det tørre

  • Grovhakk mandlene og tranebærene og bland dette sammen med det tørre

  • Riv sitronskall, kun det gule og bland skallet med sitronsaften

  • Rør eggene lett sammen og bland sitronskall, saften og eggene sammen med det tørre

  • Bland deigen godt sammen, gjerne med hendene.

  • Deigen blir litt klissete.

  • Skrap av deigen fra fingrene og dryss litt mandelmel over slik at du får en deig du kan jobbe med


  • Ha litt mandelmel på benken, ha deign over og jobb deigen godt sammen.

  • Trill en jevn pølse, del emnet i 3 og rull hver pølse for seg, slik at de passer på stekebrettet

  • Bruk bakepapir


Rør sammen eggehviten fra 1 egg i en kopp

Dypp fingrene i eggehviten og trykk deigen ned til 3-4 mm tykkelse

(Du kan også pensle pølsene med eggehviten og så trykke dem flate)

Eggehviten gjør at du slipper at deigen klistrer seg til fingrene


Dryss litt finhakka mandler på midten av pølsene og sett brettene i stekeovnen.


Stek kakene i 15-20 min. på 175 grader. Sjekk etter 15 min så de ikke blir svidd. De skal ha en gylden farge


Ta ett brett ut om gangen og skjær "pølsen" forsiktig på skrå. Kakene er nå myke, så du må være forsiktig.

Hvis de er for myke, kan du steke dem i 5-10 min til før du skjærer i dem.

Skru temperaturen ned på 75 grader


Bytt brett og skjær forsiktig opp kakene på det andre brettet.

Tørk deretter biscottien i ovnen i 2-3 timer, til de er knasende sprø. Ha stekeovnsdøra på gløtt.



Tips:

Du må gjerne stoppe bakeprosessen etter første steking. Du har nå småkaker som er litt myke, men de smaker aldeles nydelig. Det blir en smakssak om du vil ha myke kaker eller den klassiske sprø biscottien.


Oppbevares i folieposer.

Pynt gjerne posen med julebånd og juleklister og bruk dem som vertinnegave sammen med en flaske rødvin eller en pakke god te, eller stikk innom naboen en kveldsstund i førjulstia :)


Du vil garantert bli godt mottatt!