Vi skal kose oss!


Mange tror at hvis de skal forbedre ksotholdet så er det slutt på all kos.

Jeg vil utfordre dere med å spørre: Hvorfor skal vi på død og liv kose oss med noe usunt? Noe som bryter ned helsa vår?

Hvorfor ikke kose oss med noe som er sunt, godt og som er gunstig for helsa?

Av eksempler kan jeg nevne:

Ananas/ limesalat

Bringebæris med en skvett vaniljesaus

Mørk sjokolade, evt hjemmelaget av mørk sjokolade og cocosa

Nøtteblanding av naturlige nøtter, evt litt salte nøtter.

Lag gjerne dine egne nøtteblanding med å koke naturlige nøtter/ gresskarkjerner/ solsikkefrø i salta vann og tørk dem i ovnen til de er sprø.

Bland inn noen tranebær.

Friske bær

Frisk frukt - oppskåren

Fruktspyd er en sikker vinner hos barna

Oppskrifter:

Ananas og limesalat med sitronmelisse

1 ananas

skallet fra 2 lime ( bruk en sester så du kun får med det grønne, og vask limen godt først)

saften av 2 lime

Hakk opp sitronmelisseblader

1 ss kokosblomstsukker eller sukrin gold

Evt 1 liten boks med ananas for å få litt mer saus

Skjær ananasen i små biter og bland inn limeskall og sitronmelisse.

Bland sammen limesaft med søtning og hell over ananasen.

La salaten trekke litt før servering.

Serveres som den er eller med en liten klatt med Kesam, is eller havrevaniljesaus / risis/ soyais, hvis du ikke tåler melk.

Bringebæris

1 kurv frosne bringebær

2 bananer

1,5 dl kokosmelk

1 ss kokosblomstsukker eller sukrin gold

Kjør alt sammen i en foodprossessor til en jevn masse.

Fordel bringebærisen i små porsjonsbeger, eller i en stor boks og frys ned.

ISen bør stå i romtemperatur i minst 1 time før servering. Kjør gjerne isen i kjøkkenmaskinen til den får softiskonsistens.

Server med en liten klatt vaniljesaus

Du kan også bruke avokado i isen i stedet for eller i tillegg til banan.

Avokadoen bidrar til en kremet konsistens samtidig som isen får høyere næringsverdi og høyere fettinnhold som bidrar til et mer stabilt blodsukker.

Hjemmelaget sjokolade

1 plate mørk kokesjokolade, Minst 70% kakao (melkefri hvis du ikke tåler melk)

2-3 ss cocosa (grønn type)

2-3 ss ferdigkokt kaffe

Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med cocosa og kaffe på svak varme. Rør alt godt sammen og hell sjokoladen i silikonformer.

Sett formene i kjøleskapet og du har en sunn og god sjokolade på lur når du får lyst på noe godt.

Smaken blir mild og god og smelter på tunga!