Spennende tider i ernæringsbransjen!


Det er en spennende tid i ernæringsbransjen. For tiden er det spesielt tarmfloraen som er i vinden. Og det er jammen på tide. Da jeg studerte ernæringsterapi fra 2001 til 2004 var dette temaet det viktigste temaet i hele studie, og vi lærte utrolig mye som jeg, som tidligere sykepleier, aldri hadde hørt noe om.

Det er for meg en gåte at dette temaet ikke har større plass i utdanningen av helsepersonell i Norge.

Vår utdanning som den gang het Institutt for optimal næring, i dag Center for ernæring og terapi, var utrolig spennende, og helheten sto i fokus. Og da måtte nødvendigvis tarmfloraen også belyses.

Det er utrolig kjekt å se at nå er dette temaet i vinden som aldri før. Daglig fremlegges nye forskningsresultater som beskriver sammenhengen mellom ulike lidelser, både fysiske og psykiske, som kan ha sammenheng med tarmfloraen.

Endelig skjer det noe innen forskningen som tar tarmfloraens betydning for helsa på alvor.

Å forstå tarmfloraens betydning, gir oss uante muligheter, og vi trenger ikke være passasjerer og bare ta imot de helseutfordringene vi får. Vi kan faktisk både forebygge og behandle veldig mye ved hjelp av kosthold.

Jeg sier ikke at vi kan spise oss friske, men at de aller fleste kan spise seg friskere. Det er et stort fremskrit at dette temaet nå kommer i fokus.

Jeg har aldri skjønt at hunden skal ha spesialtilpasset fór for at pelsen skal skinne, for at den skal være vital og aktiv og leve et langt liv, mens vi skal spise etter lystprinsippet. Bare fordi vi kan. Vi kan påvirke så utrolig mye, og endelig skjer det store ting i forskningsverden i forhold til dette temaet.

Det er derfor utrolig spennende tider i ernæringsbransjen!

De beste ønsker om en god helse!

Hilsen Mette

Her er litt forskjellig:

http://illvit.no/mennesket/helse/depresjon-darlige-tarmer-kan-fore-til-psykisk-sykdom

http://forskning.no/2015/01/tarmbakterier-ga-mus-autoimmun-sykdom

https://www.dagensmedisin.no/artikler/2013/08/29/tarmflora-ny-risikofaktor-for-diabetes/

Ha en sunn og god helg :)