• Mette Lund Larsen

Vinagrette til grønnsakene


En oljebasert vinagrette hever smaken i grønnsakene, samtidig som fettet bidrar til at kroppen nyttiggjør seg vitaminene i grønnsakene bedre. Så lenge oljene ikke varmes opp utnyttes samtidig den medisisnske effekten av olivenolja.


Vinagrette:

Balsamicovinagrette med soya: 3 ss olivenolje, 2 ss soyasaus, 1 ss creamy balsamico. Smak til med pepper, salt og limesaft.


Tips:

Tilsett 1 ts sennep eller 1 ts honning og dressingen vil bli mer creamy, da den blander seg bedre sammen. Egner seg spesielt godt til salater. Varier med andre smaker som hvitløk eller chili.


Eddikvinagrette: Blande olivenolje med litt syre som f.eks. eddik (hvitvinseddik, bringebæreddik eller balsamicoeddik) eller sitron/limesaft.

Forhold 3 deler olje og 1 del syre

Tilsett friske urter som timian, oregano, finhakka basilikum, mynteblader eller persille.


Olivenoljevinagrette med sitron: En liten dusj med olivenolje med sitron, pluss nykverna havsalt og pepper kan være nok til å gi salaten et lite løft. Olivenoljedressing kan med fordel tilsettes dkokt blomkål, brokkoli og andre kokte, stekte og wokede grønnsaker, ikke bare salaten. En liten sprayflaske er glimrende til dette. Bland ingrediensene og spray en liten dusj over grønnsakene. Sprayflasker får du bl.a. fatt i hos Kitchen. Varier med chiliolje og hvitløkolje.

Hever smaken, næringsinnhold og næringsopptak!






Sprayflaske til oljedressing. Du finner dem bl.a. hos Kitchen

22 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen