• Mette Lund Larsen

Sjokolademousse


Sjokolaldemousse er noe de fleste liker og kan enkelt tilpasses et lavkarbokosthold.


Ingredienser:

1,5 plate mørk kokesjokolade (70 % kakao, evt melk- og sukkerfri variant)

2-3 ss kokt kaffe

3-4 eggehviter

1 pk krem, evt Gryr (melkefri kokoskrem)

1 ss Sukrin gold

En knivsodd vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang



Fremgangsmåte

Smelt kokesjokoladen på svak varme sammen med litt kaffe.

Rør minst mulig.

.

Pisk eggehvitene til en luftig masse *

Pisk kremen sammen med Sukrin gold og vanilje (Også den bør være litt bløt)

Blander noen skjeer med krem inn i sjokoladeblandingen før du blander denne sammen med resten av kremen.

Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene til slutt


Sjokolademoussen vil være litt flytende, men den stivner i kjøleskapet.


Sett moussen i kjøleskapet et par timer før servering

Riv litt sjokolade over og server moussen med noen friske bringebær og en kremklatt


*Eggeplommene kan brukes i moussen, men da blir den mer kompakt og fyldig.

Det blir smak og behag, men jeg foretrekker den luftig og lett.

Eggeplommene kan evt brukes til aioli

0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen