• Mette Lund Larsen

Knallgod sjokoladekake - lavkarbo

Oppdatert: 16. sep. 2019


July 7, 2019


Sjokoladekake med smelta sjokolade på toppen

Den nye favorittkaka i heimen!

Smakfull, luftig og lages i en fei!

Serveres som den er eller med tilbehør som en klatt med krem, mokkakrem, vaniljeis, sjokoladeis eller rørte bær.

Kaka er så lett og luftig at den minner om en svamp i konsistens, derav kallenavnet "Svampekake"

Nå er det ikke sånn at jeg anbefaler å bruke søtningsmidler i tide og utide, men en gang i blant er det et glimrende alternativ!




Sjokoladekake/ "Svampekake"

8 eggeplommer

4 ss Tagatesse

8 stivpiska eggehviter

2 toppa ss kakao

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

120 gr mandelmel

Grovhakk litt mørk sjokolade og dryss over før steking. (min 70 % kakao, velg melkefri variant for melkefritt resultat)


Fremgangsmåte:

- Pisk eggehvitene stive

- Pisk eggeplommer og Tagatesse til eggedosis i en egen bolle 

- Tilsett kakao i eggeplommeblandingen og pisk ut alle klumpene

- Vend forsiktig inn 1/3 av eggehvitene i kakao/ eggeplommeblandingen

- Mandelmel, bakepulver og vaniljesukker blandes sammen og vendes forsiktig inn

- Vend inn 1/3 til av de stivpiskede eggehvitene til alt er godt blandet

- Vend forsiktig inn resten av eggehvitene

- Hell røren i en rund kakeform eller i en paiform med høye kanter 

- Grovhakk noen ruter mørk sjokolade (min 70 % kakao), som drysses over før steking. Bruk en melkefri variant dersom kaka skal være 100 % melkefri


Stekes  på 175 grader i ca 20 min 


Kaken er knallgod slik den er og trenger ikke noe fyll. Den passer derfor godt å ha med på tur, eller når du plutselig får gjester. Du kan også servere den med sjokoladefyll, litt pisket krem (den varianten du tåler), hjemmelaget is eller rørte bær. 


*Karboinnhold pr kakestykke = Ca 3 gr. (polyoler trekkes fra)



Karboinnhold:

Innholdet av karbohydrater kommer an på om Tagatesse regnes med eller ei. Tagatesse er et polyol som påvirker blodsukkeret i liten grad og trekkes derfor ofte fra. Her er innholdet med og uten polyoler.

Totalt inneholder kaka:

Ca 70 gr karbohydrater, inklusiv Tagatesse (polyoler)

Ca 30 gr karbohydrater, når Tagatesse trekkes fra

Hvis kaka deles opp i 10 stykker, blir det:

Inklusiv polyoler = 7 gr karbo pr stykke.

Eksklusiv polyoler = 3 gr karbo pr stykke


Tips:

Sjokoladeis smakte nydelig som tilbehør, men er ikke noe "must"

https://www.erneringsklinikken.no/post/2019/06/02/hjemmelaga-is


Sjokoladeis med sjokoladedryss

Velbekomme!

0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen