• Mette Lund Larsen

Sjokoladefondant

Oppdatert: 16. sep. 2019

100 gr sjokolade (coop 70 % kakao, melkefrie)

100 gr smør, (f.eks Berit Nordstrand Smøremyk rapskokos)

30 gr Sukrin Gold

30 gr mandelmel (coop)

1 ts vaniljesukker (ren bourbon vanilje eller frøene fra 1 vaniljestang)

3 egg


Smelt smør og sjokolade. Ha i Sukrin Gold, vanilje og mandelmel og rør godt. Ha så i ett og ett egg om gangen.

Pass på at alle klumper er rørt ut.

Fordel røren i 6 små former eller 4 store. Steketiden må justeres noe i forhold til størrelsen.


Steking: 165 grader, varmluft, ca, 12-15 min (kommer an på størrelsen på formene og styrken på stekeovnen. Det er alltid variasjoner.

Sjekk alltid. Fondanten bør ha en bløt kjerne. Altså den skal falle litt ned på midten når du tar den ut. Hvis fondanten blir stekt litt for lenge, er det ikke krise, for da er det en vanlig muffins i stedet.


Her i huset er definitivt fondanten favoritten.

*Server fondanten som den er eller med en liten klatt med krem ( vanlig, kokos, soya ),

Sjokoladefondant med vaniljeis (lavkarbo) og bringebær

hjemmelaget vaniljeis eller bringebærsorbét.


Du kan bruke samme oppskrift til "kladdekake". Lag dobbel porsjon!









KLADDEKAKE

Lag dobbel porsjon av sjokoladefondant og fordel røren i en vanlig kakeform. Stek kaka slik at den har en fuktig kjerne. Følg med under stekingen. Server kaken med litt rørte bringebær og en klatt med hjemmelaget is eller krem.

31 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen