• Mette Lund Larsen

Nøttegrøt med bær

Oppdatert: aug. 1


1 porsjon


Nøttegrøt

75- 100 gr nøtter/ frø/ kokos

100 gr mandelmelk

1 knivsodd salt

Evt litt Sukrin gold

Ceylonkanel

Ca 100 -125 gr bær



Blanding av:

Valnøtter, hasselnøtter, paranøtter

Sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, chiafrø

Kokosflak/ kokosmasse

Blåbær, bjørnebær, bringebær eller jordbær


Kald eller varm grøt

Kald:

Ha nøtte-/ frøblandingen i en skål og hell over melken

La «grøten» svelle i kjøleskapet over natten

Ha over friske bær

Kjøleskapsgrøten er klar


Varm:

Varm opp melken og ha i alle ingrediensene, unntatt bærene

La det putre i et par minutter

Hell grøten i en skål

Dryss over litt ceylonkanel og ha over bærene til slutt


Grøten er svært mettende og kaloririk. Når vektreduksjon er målet, bør du holde deg til den minste anvisningen, evt dele porsjnen i to måltider.

Du kan også bare la det gå litt lenger til neste måltid.


Spis når du er sulten og stopp når du er passe mett er en god regel.


Velbekomme!


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen