• Mette Lund Larsen

Lammegryte


Lammegryte med rotgrønnsaker

Høsten er tiden for gode gryteretter. Her i huset er lammegryte en favoritt. 


Denne gang tok jeg det jeg hadde i kjøleskapet som var: 

2 løk,

1/2 kålrot

6 gulrøtter 

pluss en hel del lammejøtt

Salt, pepper, timian og oregano 

4 ts tomatpuré

bittelitt jevning

Satser på middag til flere dager



Fremgangsmåte: 

Brun kjøttstykkene i nøytral cocosa, sammen med godt med pepper og hell over vann så det dekker kjøttet. La kjøttet trekke 1 time før du har i grønnsakene. 

Ha litt cocosa i stekepanna, skjær opp grønnsakene og surr dem noen minutter i stekepanna før du har dem i gryta.

Det er ikke nødvendig å steke grønnsakene, men jeg synes det gir en litt annen smak. Gjør det som passer deg. Det blir kjempegodt uansett.

Etter en time har du i grønnsakene, timian og oregano.Dersom du bruker friske urter, kan du vente med disse til slutten av koketiden.  

La gryta småputre til alt er mørt. 

Gryta kan gjerne koke en time til og vel så det. Den blir bare bedre og bedre. 

Rør inn tomatpuré. Ha i jevning, hvis nødvendig  og smak til med salt og pepper.


Du kan gjerne ha litt potet til gryteretten, men retten kan godt serveres slik den er uten noen form for tilbehør. Det er litt stivelse allerede i retten, i form av rotgrønnsaker, så du får mer enn nok karbohydrater. Litt potet for smakens skyld og så at du får med deg den gode sausen, går fint for de fleste.

Er du spesielt sensitiv for stivelse, bør du ta hensyn til din egen toleranse. 


Velbekomme! 

17 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen