• Mette Lund Larsen

Knekkebrød - "lavkarbo"

​​



Oppskrift:

2    dl mandelmel

2,5 dl solsikkekjerner

2    dl sesamfrø

2    dl linfrø

2    dl gresskarkjerner

1    ts havsalt 

2    ts fiberhusk                                             

2    ts honning                                   

7-8 dl vann                                        


Fremgangsmåte: 

Finhakk gresskarkjernene. Rør alt godt sammen og la røra svelle i tre-fire minutter. Juster evt. med litt mer væske. Røren skal være som en tynn grøt. Fordel røren på 2 stekebrett. Ca. 7 dl på hvert brett. Smør ut røra så jevnt som mulig. Bruk gjerne en fuktig slikkepott eller en lang stekespade. La røren svelle ca. 10 minutter på stekebrettet før den deles opp med et pizzahjul. 

Forvarm ovnen på 180 gr varmluft.

Sett inn begge brettene og bytt plass etter en halv time.   

Total steketid 60-80 min. Sett ovnen på 150 grader og la knekkebrødene stå i 30 min til, med stekeovnsdøra litt på gløtt. 

Skru av ovnen og la knekkebrødene tørke i ovnen til de er helt sprø. 

Steketiden varierer fra ovn til ovn. Prøv deg fram med din egen ovn og juster temperatur og steketid.             

De midterste knekkebrødene trenger ofte litt lenger steketid enn de som er rundt kanten. La de bare ligge litt lenger med litt lunk i ovnen. (50-70 grader) eller skru av ovnen og la de ligge over natten. 

Tips: Knekkebrødsnacks:

Fordel røren på 3 brett i stedet for 2. Strø over litt krydder/ urter, f.eks timian/ oregano/ chili og havsalt og del dem opp i halv størrelse. Reduser steketiden noe. Følg med underveis så snacksen ikke blir svidd.

Snacksbitene egner seg godt til supper, salater og til osteanretningen. Dersom noen av knekkebrødene knuser, bruker du bitene som krutonger i supper eller salater. Biter fra knekkebrød naturell, blander du inn i frokostblandingen. Smuler er også mat!

Velbekomme! 



49 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen