• Mette Lund Larsen

Iskrem - et "must" i sommervarmen






Deler oppskriften på denne nydelige iskremen fra herlige Kristi Sullivan, dietdoctor.com

Anbefaler virkelig Kristi`s videoer. Nydelig mat og herlig formidlingsevne.





Bilde Naomi Sherman


Inredienser: 5-6 porsjoner. Kommer selvsagt an på størrelsene på porsjonene

2,5 dl kokosmelk

3 dl mandelmelk

4 store eggeplommer

0,75 dl Sukrin melis eller Xylitol*

0,75 dl avokadoolje eller MCT-olje (eller en kombinasjon)**

2 ts vaniljeekstrakt

¼ ts vaniljepulver (konsentrert)

1 knivsodd salt


Serveres med friske eller varme bær


* Xylitol gir en mer fløyelsmyk konsistens enn Sukrinmelis, men begge gir kjempegodt resultat. Noen opplever en litt kjølig bismak av Sukrinmelis. Da bruker du heller Xylitol. Du må nesten bare prøve deg fram.


**Avokadoolje og MCT-olje gir isen en krema konsistens. MCT- oljen bidrar samtidig til å opprettholde ketonnivået

Tips:

Tilsett gjerne andre smaker som:

  • Sest og saften fra 1 økologisk sitron

  • Friske bær eller syltetøy uten sukker

  • Hakka sjokoladebiter (minimum 70 % kakao)

  • Kokosmasse, evt blanding av sjokolade og kokosmasse

  • Smeltet mørk sjokolade

  • Kakaopulver



Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem godt sammen

  • Hvis du har en ismaskin, bruker du denne

  • Hvis du ikke har ismaskin kler du en boks med gladpack før du heller ismassen oppi

  • Brer gladpack over isen før du har på lokk

  • Gladpack hindrer krystallisering.

  • Sett isblandingen i fryseren og rør hver ½ time, til isen er frossen.

  • Ta ut isen ca 15 min før servering

  • Serveres med friske eller varme bær


Tips:

  • Ha isen i små porsjonsformer, f.eks små tomatbokser.

  • For å unngå krystallisering - husk gladpack over før du har på lokk.


Sommeren er tiden for nytelse!

0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen