• Mette Lund Larsen

Hverdagsomelett

Oppdatert: 19. sep. 2019



1 PORSJON

2 egg

1/6 løk- finhakkes

2 sjampinjonger – hakkes i små biter

Et par bunter brokkoli - grovhakkes

2 slicer bacon – kuttes i biter ( stekes)/

eller spekeskinke i biter drysses over til slutt

Salt, pepper, paprikakrydder

Olje til steking (f.eks nøytral Cocosa eller Smøremyk rapskokos)

Som variasjon kan du bytte bacon med litt spekeskinke, fenalår eller chorizopølse


Fremgangsmåte:

Varm en liten stekepanne og ha i 1 ts cocosa (brun) . Ha i baconbiter, sopp og løk og stek 4-5 min.. Ha i brokkolibiter og surr et par min til. Pisk eggene godt sammen med salt og pepper og hell eggeblandingen over i stekepanna.

Dryss godt med paprikakrydder over og sett på lokk. Skru ned varmen og la omeletten stå og godgjøre seg. Når overflaten begynner å stivne brettes omeletten i to og helles over på en tallerken.


Serveres sammen med avokado i skiver, ruccula og tomatskiver blandet med frisk basilikum, salt, pepper. Eller litt salat. og en skvett balsamicovinagrette


Balsamicovinagrette:

1 ss creamy balsamico

2 ss soyaolje

3 ss olivenolje

Smak til med salt, pepper og limesaft


Blandes godt. Bruk gjerne en plastflaske (Ts storkjøkken), Da er det bare å riste flaska og du har dressingen klar. Restene setter du i kjøleskapet til en annen dag.

Dette måltidet smaker nydelig, holder blodsukkeret stabilt og holder deg mett i mange timer. Du kan godt spise omelett hver dag, men varier gjerne innholdet, så du ikke blir lei.


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen