• Mette Lund Larsen

Bringebær-is

Oppdatert: 16. sep. 2019

Bringebæris i porsjosformer

Bringebæris:

1 kurv frosne bringebær

2 dl krem

1-2 ss Tagatesse, evt annen søtning

2 ts vaniljesukker

3 eggeplommer







Fremgangsmåte:

Visp sammen krem, søtning, vaniljesukker og eggeplommer.

Kjør bringebærene i en blender til de er helt knust. Stopp maskinen med jevne mellomrom, så den ikke går varm.

Bland bringebær med kremen.

Kremen kan gjerne bare blandes lett med bringebærmassen så du får ulike lag, evt så kan du blande alt godt sammen til en jevn iskrem.

Kle en isboks med gladpack og frys isen, evt ha isen i porsjonsbokser eller ispinneformer.

Små tomatbokser egner seg godt til dette formål.


Mengde krem og søtning kan justeres etter smak og behag!

Alle type bær kan benyttes.


Du kan også bruke kun bær, eggeplommer og søtning. Da får du bringebærsorbét.


Tips:

Bruk eggehvitene som er til overs til å lage rundstykker/ minibaguetter eller hamburgerbrød. Brødene kan fryses!


8 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen