• Mette Lund Larsen

Blomkålris

Variant 1: Passer godt til stekt kjøtt, fisk ol


Blomkålris med rista pinjekjerner


Blomkål

Sitron

Pinjekjerner


Riv blomkål på et rivjern.

Rist pinjekjerner i en tørr pann til den er gylden

Ha en ts cocosa (kokofett) i en stekepanne og ha i blomkålen og stek i 3-4 min.

Krydre med salt, pepper, paprikapulver og timian.

Ha over nypresset sitronsaft

Dryss over rista pinjekjernene og server blomkålrisen til kjøtt, fisk eller gryteretter


Variant 2: Passer godt til thairetter

Kjør blomkålen i blender. Pass på så den ikke kjøres for lenge. Skal ikke bli bløt

Ha 1 ts cocosa i pannen og stek blomkålen i 3-4 min.

Ha over 1/2 kopp vann, ha på lokk og la denkoke i 4 min til, til blomkålen er helt myk.

Tilsett salt, pepper og hakket bladpersille

Evt finhakket vårløk som garnityr.


Egner seg glimrende til thairetter eller andre retter med saus, der du ønsker at "risen" skal trekke til seg den gode sausen.


Velbekomme!

Blomkålris på to måter

29 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen