• Mette Lund Larsen

Blomkålris på to måter

Oppdatert: juni 16

Variant 1: Blomkålris med rista pinjekjerner

Passer til både kjøtt og fisk


Blomkål

Pinjekjerner

Sitronsaft

Salt, pepper, paprikapulver og timian


Riv blomkål på et rivjern.

Rist pinjekjerner i en tørr pann til den er gylden

Ha en ts cocosa (kokofett) i en stekepanne og ha i blomkålen og stek i 3-4 min.

Krydre med salt, pepper, paprikapulver og timian.

Ha over nypresset sitronsaft

Dryss over rista pinjekjernene og server blomkålrisen til kjøtt, fisk eller gryteretter


Variant 2: Med urter

Passer godt til thairetter

Kjør blomkålen i blender. Pass på så den ikke kjøres for lenge. Skal ikke bli bløt

Ha 1 ts cocosa i pannen og stek blomkålen i 3-4 min.

Ha over 1/2 kopp vann, ha på lokk og la blomkålet koke i 4 min til det er helt mykt.

Tilsett salt, pepper og hakket bladpersille eller koriander

Evt finhakket vårløk og limebåter som garnityr.


Egner seg glimrende til thairetter eller andre retter med saus, der du ønsker at "risen" skal trekke til seg den gode sausen.


Velbekomme!

Blomkålris på to måter

0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen