• Mette Lund Larsen

Asiatisk fiskesuppe

Oppdatert: 16. sep. 2019


Asiatisk fiskesuppe


Tips: Når du først lager suppe er det smart å lage en stor porsjon, så har du middag til flere dager. Kjør gjerne suppen med en stavmikser eller i en blender for fyldigere konsistes. Deretter supplerer du med fisk, kylling eller det du måte ønske!




4-5 PORSJONER


6 laksestykker (beregn 1,5 laksestykker pr person). Bruk gjerne flere typer fisk.

½ purre

1 løk eller 3 sjalottløk

½ fennikel

4 små gulrøtter

¼ chili

1 cm revet frisk ingefær

2 vårløk - garnityr

Ca. 3 - 4 ts rød currypaste. Begynn forsiktig og smak deg fram

6,5 dl vanlig kokosmelk. (1 boks pluss 1 liten kartong)

5 dl vann

1 ss fishsaus

1 ss limeblader - knuses

Saften av ½ lime

Evt koriander


Tips: Koriander har en utprega smak som folk enten elsker eller hater. Ha derfor gjerne koriander i en skål ved siden av så kan folk forsyne seg selv.


Fremgangsmåte:

Gulrøttene skjæres i tynne skiver

Løk, fenikkel og purre finstrimles.

Finhakk chili

Riv ingefær

Vårløken finhakkes og brukes som garnityr.

Surr grønnsakene noen minutter i litt av den tykke delen av kokosmelken og bland inn 2-3 ts currypaste. Start forsiktig med currypaste og smak deg fram.

Tilsett resten av kokosmelken og la det koke opp.

Tilsett vann og la suppen trekke til gulrøttene er møre.


Mos det meste av grønnsakene med en stavmixer.

Ha i fiskestykkene (ca 1 x 1 cm) og knuste limeblader og la fisken trekke til den er så vidt gjennomtrekket.

Smak til med fishsaus, limesaft og evt litt mer currypaste.

Dryss over finstrimla vårløk.


Lag gjerne en stor porsjon og frys ned restene i porsjonsbokser. Hvis du kun har suppebasen igjen men lite fisk, tilsettes en kartong med linser og du har nå rester til lunch eller middag neste dag. (NB! skyll linsene)


Serveringstips:

Serveres som den er, evt. med lavkarbobrød, urtebrix eller knekkebrødsnacks med aioli

33 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen