• Mette Lund Larsen

Ananas med chili og lime

Oppdatert: 24. sep. 2019


Ananas med chili og lime



Ananas med chili og lime (Ca 6 porsjoner)

1 stor ananas

1 stor vaniljestang

1 dl vann

1 ss Tagatesse eller 2 ss Sukrin gold, evt en kombinasjon

2 lime, skall og saft. (1 i laken og 1 i salaten)

sitronmelisse – 6-8 blader, eller så mye du ønsker

0,5 cm chili (has i laken, evt litt i salaten)







Fremgangsmåte:

Lag en lake av vann, chili (finhakes), vaniljestang, sitronmelisse, skall og saft av 1 lime og søtning.

Bruk skallet fra den andre limen puss saften direkte i salaten.

Bruk et sest-jern eller den fineste delen på et rivjern. Og bruk kun det ytterste grønne av skallet.

Vaniljestangen splittes i to, skrap ut frøene og ha dem i laken, men la også selve stangen få ligge i.

Legg i noen blader sitronmelisse og la laken trekke mens du skjærer opp ananasen og blander inn limeskall, limesaft, sitronmelisse og evt litt chili.


Skrell ananas, skjær den i 4 og ta ut kjernen

Del ananasdelene igjen i 2 eller 3 båter og skjær så tynne biter som mulig. (kun et par mm). Jo tynnere biter, jo mer delikat blir desserten.

Finkahakk sitronmelisse i små strimler.

Sest det ytterste av limeskallet, press ut saften av limen og bland alt godt sammen.

Sil laken og hell den over salaten


Salaten kan gjerne stå i en time eller to og trekke før den serveres.

Server desserten som den er eller med en liten klype vaniljeis/ soyais/ risis, vaniljesaus Evt melkefri vaniljesaus (f.eks Oatly) eller en klatt med soyakrem ved melkeallergi/ intoleranse) . Lag gjerne vaniljeisen selv, med alternativ søtning som f.eks Tagatesse / sukrin gold eller fibersirup, slik at det blir lavkarbois!


Nyt!


NB! Du trenger bare bittelitt is, da det er de nydelige smakene i ananassalaten som bør være i fokus, ikke isen.

29 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen