• Mette Lund Larsen

Middag på 10 minutt

Oppdatert: 16. sep. 2019



Koteletter med stekte grønnsaker og urtesmør

En god hjemmelaget middag trenger ikke ta lengre tid enn å varme en pizza.

Denne retten tok nøyaktig 10 min å lage og smakte aldeles fortreffelig.

Sommerkål er en undervurdert råvare. En svært anvendelig og smakfull grønnsak.

Kotelett med stekt sommerkål, brokkoli og paprika

Så enkelt og lettvint. Det går faktisk raskere enn å steke en "grandis". Når sommerkål ikke er tilgjengelig brukes vanlig hodekål.





Fremgangsmåte:

Ha kokosolje i pannen og ha i godt med pepper.

Ha salt, pepper og timian på koteletten og stek den til den får fin farge.

Ha deretter i kålen. Tilsett pepper og ha i brokkoli og paprika.

Evt noen eplebiter.

La alt surre til grønnsaken er varme.

Smak til med salt, pepper og timian (fersk eller tørket)

Serveres med en liten klatt urtesmør og en skvett soyasaus og vipps så er middagen klar.

Litt presset sitronsaft over til slutt, gir det lille ekstra!

Dette er egentlig en grei basisrett som passer for de fleste fra studenten til den travle. Og ikke minst når du er alene og det ikke er så spennende å bruke langt tid på middagen. Alle typer kjøtt og fisk kan brukes.


Middag med variasjoner:

Tilsett en skvett med fløte/ evt havrefløte for deg som ikke tåler melk, så får du en nydelig fløtesaus.

Ønsker du en annen variant, kan du tilsette kokosmelk og currypaste.

Eller en blanding av olivenolje, soya, balsamicosaus og lime


God og sunn mat trenger ikke være vanskelig!

Velbekomme!



35 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen