• Mette Lund Larsen

Bringebærfromasj



BRINGEBÆRFROMASJ Lavkarbo og melkefri

Fromasj:

1 pakke krem. Kokos (Gryr) eller soya, evt vanlig for deg som tåler melkeprodukter)

1 pose sukkerfri bringebærgelé - kokes med 4 dl vann

Bringebærsaus:

1 kurv bringebær

3 ss sukrin gold

Jevning til saus:

1 ts pottmell

2 ss vann

Fremgangsmåte:

Kok op 4 dl vann og rør ut gelépulveret. Avkjøl.

Pisk kremen. Hell geléen i kremen i en tynn stråle og bland godt. Hell fromasjen i en kakefom. Sett fromasjen i kjøleskapet. Den kan god lages dagen før servering.

Saus: Kok opp bringebærene med 3 ss sukrin gold eller annen søtning. Sil sausen.

Rør 1 ts potetmel, evt Johannesbrødkjernemel ( JBKM) ut i 2 ss vann og bland denne forsiktig inn i sausen mens du rører. La sausen småputre til den tykner. Rør hele tiden. Blir det noen klumper, siler du den på ny. Avkjøl. Hell sausen over fromasjon når fromasjen har stivnet.

Servering:

Pynt fromasjen med litt piska krem av en type du tåler og friske blåbær og bringebær. Evt litt vanlijekrem uten sukker.

Tips: Fromasjen kan også serveres på nøttebunn eller marengsbunn. Vær obs på at marengsen blir bløt dersom fromasjen helles over timer før servering. Ha derfor fromasjen over marengsen rett før servering.

Marengs kan lages med tagatesse som søtningsmiddel.

Det finnes også sitrongelé uten sukker som kan brukes til sitronfromasj. Bruk samme fremgangsmåte.

Lykke til!

Mette


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen