• Mette Lund Larsen

Indisk butterchicken

Oppdatert: 16. sep. 2019


Indisk butterchicken 4 porsjoner (mild variant)


Indisk butterchicken

4 kyllingfiléter

Marinade:

400 gr yoghurt (kan bruke soya naturell eller kokosmelk ved melkeintoleranse)

3 hvitløksfedd eller ½ kinesisk hvitløk – finhakkes

2 ss finhakka ingefær

1 ts salt

1 ts chilipulver

1 ts gurkemeiekrydder

2 ts garam masala

Saft fra ½ sitron

*Du kan bruke 1 pose ferdig krydderblanding: Tikka masala


Saus:

2 ss olje (kokos eller oliven med raps)

1 løk

2 hvitløkfedd

1 ts finhakka ingefær

0,5 ts kardemomme

1/2 ts malt koriander

1 ts gurkemeie

1 ts chilipulver

½ ts kanel

1 klype malt ingefær

400 ml hermetiske tomater (1 kartong/ boks)

2,5 dl fløte, evt havrefløte eller kokosmelk (ved melkeintoleranse)

120 gr smør/ smøremyk rapskokos ved melkeintoleranse)

Saften fra 1/2 sitron

Serveres med,

Blomkålris

Sprøstekt lavkarbobrød med smør

Evt finhakka koriander

En liten skål med grønn salat (frissè salat, ruccula ol.)

Fremgangsmåte:

  1. Bland finhakka hvitløk, ingefær og resten av ingrediensene til marianaden.Skjær kyllingen i passe små biter ca 2 x 2 cm. La kyllingen ligge marinaden så lenge du har tid. Jo lenger jo bedre. Kan gjerne stå i kjøleskapet natten over.

  2. Saus: Varm olje i en ryte og ha i hakka løk, hvitløk og ingefær. La dette surre et par minutter før du har i krydder, tomater og fløte. Kok opp og la sausen putre på svak varme i 15-20 min.

  3. Sett på grillelementene eller på 225 grader i stekeovnen. Ta ut kyllingbitene av marinaden og stek de til de har fått en gylden farge. 5-10 min under grillelementene, 15-20 minutt med vanlig stekefunksjon.

Kyllingbitene trenger ikke være helt gjennomstekte, da de trekkes videre i sausen.

  1. Trekk sausen fra varmen og kjør den glatt med en stavmikser. Ha i kaldt smør, ca 1 ss om gangen. Rør godt mellom hver skje og rør til alt er smeltet. Sett gryten tilbake platen. Rør inn sitronsaft og legg i kyllingbitene.

  2. Blomkålris: Riv blomkål og fres dette i en varm panne. Tar kun et par minutter.

  3. Hakk salaten og server den ved siden av. Ha gjerne små porsjnsskåler med grønn salat til hver enkelt.

  4. Hakk koriander og ha i en skål for seg selv.

  5. Server og nyt!


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen