• Mette Lund Larsen

Knekkebrød

Oppdatert: juli 8


Bruk knekkebrødene der du ellers ville brukt brødskiver eller vanlige melbaserte knekkebrød.

Denne oppskriften er helt uten kornprodukter og har minimale mengder karbohydrater og passer derfor godt i et lavkarbokosthold.

Knekkebrød:

2 dl mandelmel

2,5 dl solsikkekjerner

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2 dl gresskarkjerner

1 ts havsalt

2 ts fiberhusk

2 ts fibersirup eller Sukrin Gold (Du kan også bruke honning)

7-8 dl vann

Du kan bytte kjerner og frø som du vil og gjerne supplere med flere nøtter. Bruk det du har i hus.

Fremgangsmåte:

Grovhakk gresskarkjernene. Rør alle ingrediensene godt sammen og la røra svelle i tre-fire minutter. Evt juster med litt mer væske. Resultatet blir best når konsistensen er som grøt (litt flytende). Fordel røren på 2 stekebrett. Ca. 7 dl på hvert brett.

Smør ut røra så jevnt som mulig. Bruk gjerne en fuktig slikkepott eller en lang stekespade.

La røren svelle ca. 10 minutter på stekebrettet før den deles opp med et pizzahjul.

Forvarm ovnen på 180 gr. varmluft.

Sett inn begge brettene og bytt plass etter en halv time.

Skjær gjennom på ny etter halv steketid. Total steketid 70-80 min. Til de har en fin gylden farge.

Sett så ovnen på 150 grader og la knekkebrødene stå i 30 min til, med stekeovnsdøra litt på gløtt.


Skru av ovnen og la knekkebrødene tørke i ovnen til alle er helt sprø.

Steketiden varierer fra ovn til ovn. Prøv deg fram med din egen ovn og juster temperatur og steketid.

De midterste knekkebrødene trenger ofte litt lenger tid enn de som er rundt kanten. La de ligge litt lenger med litt lunk i ovnen. (50-70 grader).

Hvis de enda ikke er sprø og det er tid for å gå til sengs, kan du skru av ovnen, lukke stekeovnsdøra og la de ligge over natten

Da bør de være ferdige til frokost.

Tips!

Knekkebrødsnacks:

Fordel røren på 3 brett i stedet for 2.

Strø over litt krydder/ urter, f.eks timian/ oregano/ chili og havsalt og del dem opp i halv størrelse. Reduser steketiden noe. Følg med underveis så snacksen ikke blir svidd.


Snacksbitene egner seg godt til supper, salater og til osteanretningen.

Dersom noen av knekkebrødene knuser, bruker du bitene som krutonger i supper eller salater.

Smuler er også mat!


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen