• Mette Lund Larsen

"Alt i en form"

Oppdatert: 16. sep. 2019



Kjøtt med fargerikt fellesskap


Hverdagsmiddagen kan være enkel og lettvint, men likevel et høydepunkt.

Du tar det du har av grønnsaker supplerer med en proteinkilde. Resultatet blir en smakfull og næringsrik middag, som "sitter unna" i mange timer. Lettvint, nydelig og rimelig!

Og ikke minst, du får brukt opp de små bitene med grønnsaker som bare blir liggende til de går i bosset. Bruk det du har. Også stilkene.







"Kjøtt med fargerikt fellesskap"

Strimlet oksekjøtt

løk i båter

kål i strimler

gultot i biter

brokkoli i bunter

rød paprika i biter

ca 3 dl Fløte (jeg bruker havrefløte, da melkeprodukter ikke tåles særlig bra her i huset, men det er bare å bruke vanlig fløte for dem som tåler det)

3-4 ss ketchup uten sukker

en liten skvett soyasaus (ca 2-3 ss).

Surr kjøttstrimlene i olje, krydre med timian, salt og pepper

Ha i løk og kålstrimler og la det surre til løk og kål får en gylden farge

Hell over fløte og rør inn et par ss ketchup og en skvett soyasaus.

La retten surre i panna noen minutter og ha i paprika og brokkoli, evt andre grønnsaker.

Smak til med timian, pepper og evt litt mer soyasaus

Hell det hele i en ildfast form og sett formen i ovnen (180 grader) og la den stå til overflaten får en gylden farge. (Ca 20 min.). Det kommer litt an på type kjøtt, men jo lenger den står i ovnen, jo mørere blir den, men da taper fargene i grønnsakene seg. Smaken blir nydelig uansett. Smak på en kjøttbit og kjenn om den er mør.

Server med et dryss av friske urter.


Tips: Sellerirotpurè, blomkålris eller blomkålpuré passer godt som tilbehør, men retten kan serveres som den er.

Ved å bytte en porsjon ris ut med andre grønnsaker har du redusert stivelsesinntaket tilsvarende 10 ts sukker. Det kommer selvsagt an på størrelsen på porsjonen, men en vanlig porsjon på 150 gr ris, blir til ca 10 ts sukker.

Dette byttet er derfor et smart og effekt triks. Både for vekta og helsa generelt.

Velbekomme!






71 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen