• Mette Lund Larsen

Suppe - den perfekte "hyttematen"!

Oppdatert: 9. juni 2019



Høstferie - JIPPI

Endelig passet det slik at vi fikk til en liten ferie på hytta, der begge to hadde fri.

Suppe hører med til vår hyttemeny, og denne gang falt valget på indisk kyllingsuppe.

Denne har sitt utgangspunkt fra Trines matblogg, men jeg har tatt meg noen friheter i forhold til originaloppskriften.

Her er min "lavkarbovariant, med bl.a. betydelig mer kokosmelk og currypaste enn originalen.

INDISK KYLLINGSUPPE Ca. 6 porsjoner, beregne ca. 3,5 dl suppe pr porsjon.

6-8 kyllingfileter

1 løk

1 kinesisk hvitløk

½ rød paprika i strimler

½ rød chili, finsnitta

3 gulrøtter, revet

1 eple, revet

2-3 ss ingefær, revet

2 ss olje

ca. 3-4 ss red currypaste Start forsiktig og smak til etterhvert.

2 bokser kokosmelk (á 400 gr.) Ikke light

ca. 1 l hønsebuljong/ kyllingfond

Salt og pepper

Smak til med mer currypaste

Saften av 1 lime

1/2 korianderplante, hakkes. Ha litt i suppen og server resten ved siden av, da ikke alle er like glad i koriander

Fremgangsmåte:

Fres løk i olje i et par min i en gryte og ha i hvitløk, chili og ingefær.

Bland inn det tykke av kokosmelken og bland inn currypasten. Ha i resten av kokosmelken, gulrot, eple og og paprika og la suppen småputre i 15 min.

Hvis du ønsker en fyldigere suppe kan du mose det meste av grønnsakene med en stavmixer, men la det gjerne være noen grønnsaksbiter igjen.

Grønnsakene må være helt møre før de moses, hvis ikke blir grønnsakene kornete.

Fres kyllingbiter i olje og dryss over litt salt og nykvernet pepper.

Når grønnsakene er moset, har du i kyllingbitene. La suppen trekke i 5 min til, til alle kyllingbitene er gjennomvarme.

Smak til suppen med nykverna pepper og evt. litt mer currypaste.

NB! Suppen oppleves sterkere når grønnsakene kvernes, så spar gjerne litt currypaste til slutt og smak til før servering.

Ha i litt finhakka koriander og ha resten av korianderen i en skål ved siden av.

Suppen kan lages dagen før, og restene egner seg godt til frysing.

Tips: Hvis det kun er ren suppe igjen uten kylling, tilsetter du en kartong med linser i restene og du har en “vegetar light” suppe. Skyll linsene i vann før du har dem i suppa.

Server!

En varmende suppe passer godt til hyttemat, men er like god til "foreningsmat" som til søndagsmiddag!

Siden denne suppen inneholder godt med proteiner og kokosmelk, vil den mette godt og mettheten sitter lenge unna! Det er derfor ikke nødvendig med brød til.

Ps.

Suppa var om mulig enda bedre til lunch dagen etter, servert rykende varm på terrassen etter en nydelig fjelltur!

Lykke til!

Mette


50 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen