• Mette Lund Larsen

Thaikylling i peppersaus

Oppdatert: 16. sep. 2019



Mange tror at lavkarbo er mat med masse fett. Hovedpoenget er å redusere inntaket av karbohydrater. Denne retten som er full av grønnsaker supplert med kylling er derfor et godt eksempel på en lavkarbomiddag.

Altså lite karbohydrater.

I stedet for ris som tilbehør serveres blomkålris eller stekt kål.

Små justeringer som utgjør en stor forskjell!




Thaikylling i peppersaus:

4 porsjoner

Bruk helst råvarer av god kvalitet, f.eks Stangekylling og økologiske grønnsaker!

4 kyllingfiléer – i biter

olje til steking (oliven blandet med raps eller kokosolje)

2-3 ts nykverna sort pepper

1 løk

1 liten brokkoli

1,5 rød paprika

1 gul paprika

¼- ½ rød chili

½ hodekål – strimles

1 ts nykverna pepper til kålen

1 ss sesamfrø - ristes

Saus:

4 ss oystersaus (obs- inneholder litt hvete/ gluten)

2 ss soyasaus (evt. glutenfri)

4 ss vann

evt ½ ts xantamgum. (Fortykningsmiddel) Kan evt bruke maisennastivelse.

Bland alt godt sammen

Fremgangsmåte:

Skjær opp kål i strimler og resten av grønnsakene i biter. Chilien finhakkes.

Varm oljen i panne nr. 1 og ha i 1 ts nykverna pepper. La det bli varmt og ha i finstrimlet kål. La kålen surre på middels varme til den blir gylden. Skru ned varmen og la kålen holde seg varm.

Varm oljen i panne nr. 2 og ha i godt med pepper. La det surre til du kjenner den gode pepperlukten. Ha i kyllingbiter og fres kyllingbitene til de er så vidt gjennomstekt. Ta kyllingen ut av pannen. Ha i ny olje.

Ha i grønnsakene og fres dem i et par minutter. (ikke for lenge så de mister den sprø kjernen)

Bland ingrediensene til sausen og hell den over grønnsakene og la dette surre et par min. Ha tilbake kyllingbitene og varm alt godt.

PS! Det ser gjerne ut som om det blir lite saus, men når det kommer kraft fra grønnsakene og kyllingen så blir det nok.

Ha strimlet kål på tallerken og ta over kyllingretten.

Et lite dryss med ristet sesamfrø til slutt.


Tips: BLomkålris er et godt alternativ til vanlig ris!

Naturris har omtrent samme innhold av karbohydrater som vanlig ris. Fordelen med natur-ris er at den metter mer slik at mengden reduseres.

Å bytte vanlig ris med blomkålris eller stekt kål er derfor langt mer hensiktsmessig.


Dette bytte gir en reduksjon av stivelse, tilsvarendé ca 10 ts sukker.


Velbekomme :)


43 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen