• Mette Lund Larsen

Kjøttdeigkvess

Oppdatert: 13. sep. 2019




Kjøttdeigkvess, med grønnsaker

Liker du vårruller? Hva med å lage bare innmaten i vårrullene?

Kjøttdeigkvess - til 4-6 personer

Olje til steking, f.eks nøytral cocosa

1 passe stort hodekål (evt blanding av grønnkål og rødkål)

2 store løk

4 store gulrøtter

1 snackpaprika

(bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet)

Litt finhakket chili

Fersk timian, evt andre urter

pepper, salt

400 gr karbonadedeig/ kjøttdeig

chilisaus

soyasaus , evt glutenfri

Lime

evt vårløk, chili og ingefær til sausen

Saus:

Chilisaus * blandet med soyasaus og litt lime

Kan evt suppleres med finhakka vårløk, chili og revet ingefær.

Fremgangsmåte:

Skjær kål i tynne strimler

Skjær løken i strimler

Riv gulrøttene på den groveste delen av rivjernet

Hakk paprika i små biter

Riv av timianbladene av timiankvasten

Tilsett evt andre urter du liker

Varm opp 2 stekepanner og ha nøytral cocosaolje i begge

Ha løken i den ene og godt med nykverna pepper i den andre. Når du kjenner god pepperduft, har du i kålstrimlene

La både løk og kål bli gyldne og myke.

Bland løken med kål. (Dersom du har løk og kål i samme panne er det vanskelig å få løken gylden. Det er selvsagt en smakssak)

Bland inn revne gulrøtter og la dette stå og surre på middels varme

Når løkpannen er ledig har du i karbonadedeig/ kjøttdeig

Krydre kjøttdeigen med pepper, salt, cajunkrydder, evt andre smakfulle krydder som du liker

Når kjøttdeigen er brunet, has den over i kålpannen

Ha over paprikabiter, timian og bland godt. Hell over et par ss soyasaus

Server "vårrull - innmaten" sammen med chili/ soyasaus.

Chilimajones smaker også godt som tilbehør

Chili/soyasaus:

Chilisaus. enten ferdig eller lag din egen. Se oppskrift nedenfor

Soyasaus, evt glutenfri

Finhakka vårløk, chili, ingefær

Friskpressa limesaft

Rør alt godt sammen

Anbefaling:

Ha sausen ved siden av og dander litt saus rundt på siden av tallerken. På den måten kjenner du smaken av de gode råvarene samtidig som sausen gir retten et løft.

Dersom sausen blandes inn, vil smakene blandes sammen og hver munnfull smaker det samme.

Det blir selvsagt også en smakssak, men jeg foretrekker å ha sausen ved siden av.

Dette er en enkel og smakfull rett som passer i en travel hverdag. Også for studenter.

Enkel, lettvint, billig og smakfull. Den er i tillegg så og si fri for karbohydrater, slik at blodsukkeret holdes stabilt, samtidig som du blir god og mett.

Dette blir en ganske stor porsjon og 4 personer blir gode og mette.

Retten passer dermed glimrende å servere på vennemiddag og ikke minst på studenthybelen.

Restene er kjempegod dagen derpå. Det er til og med nok til å ha med i en matboks på skolen. Retten smaker nemlig like god kald som varm!

Ta bare med en liten boks med saus som du tar på i lunchen.

* Hjemmelaget chilisaus, ca 3,5 dl chilisaus.

Lag gjerne dobbel porsjon, og ha den på en flaske, eller glass med lokk. Sausen holder seg godt i kjøleskapet.

3 stk rød chili

2 fedd hvitløk

olje

1,5 dl vann

1 dl ketchup uten sukker

1 ss Sukrin Gold

1/2 ts salt

1/2 ss rødvinseddik

Fremgangsmåte:

Legg grovhakka chili og finhakka hvitløk i en kjele med nøytral olje og varm opp på medium varme. La dette surre i ca 5 minutter.

Tilsett vann og la sausen småputre i 5 minutter til.

Tilsett resten av ingrediensene og la sausen putre i nye 5 min.

Kjør deretter sausen glatt, med en stavmikser.

Kjøl sausen ned før du har den på en flaske.

Tips:

Bruk chilisausen som base og frisk den opp med litt finhakka vårløk, chili, limesaft, og litt soyasaus ved servering.

Lykke til!

PS. Restene ble spist til lunch dagen etter og var om mulig enda bedre enn dagen før.

Etter en travel dag på farten, var det bare å varme den opp og nyte!

Perfekt lunch!

Velbekomme!



193 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen