• Mette Lund Larsen

Sashimi / poké

Oppdatert: 6 dager siden




Har du et lite stykke salmalaks i kjøleskapet og litt forskjellige grønnsaker, lager du fort en nydelig venninne-lunch, en enkel middag eller snadder "kveldskvess" om du vil.

Lettvint, sunt og veldig godt.

Hva du bruker av grønnsaker er helt opp til deg.

Gjør det enkelt.

Her har jeg brukt:

Salmalaks

Agurk

paprika

vårløk

avokado

mango

chili

Sylta ingefær

lime

wasabi

Marinade: Soyasaus, chili, vårløk, pepper

Ristede sesamfrø


Slik gjør du:

Lag marinaden

1/2 flaske soyasaus

Ha i finhakka chili, vårløk og litt nykverna pepper


Del salmalaksen i to på langs og skjær den i tynne skiver

Legg laksebitene i marinaden

Skjær grønnsakene i biter og fordel dem i separate skåler

Dryss litt pepper over avokadoen


Lag mangosalaten - finhakka mango, vårløk, chili, koriander og limesaft

Vær obs på at mango har høyt innhold av fruktsukker. Du må selv avgjør hvor din grense går.


Fordel grønnsaker og fisk på tallerken og press over limesaft

Dryss ristede sesamfrø over til slutt

Ha gjerne en skål med soyasaus med lit wasabi ved siden av, men så lenge fisken har ligget i marinade er det strengt tatt ikke nødvendig.

Det blir en smakssak


Tips: Pokebowl eller POKÈ - men uten ris

Bland de samme ingrediensen i en skål, suppler med litt ruccula og ha en skål med chilimajones ved siden av og du har en ny vri.

Blomkålris er et annet alternativ til den ordinære risen.

Finn din egen variant og kos deg med maten.


Velbekomme!


De beste ønsker om bedre helse!

Mvh Mette


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen