• Mette Lund Larsen

Bærsymfoni med is!

Oppdatert: 16. sep. 2019


Friske bringebær, blåbær og jordbær

1 pk frosne bringebær

1 ss Sukrin gold - eller annen søtning som tåles

4 eggeplommer

I pk soyakrem, kokoskrem eller vanlig krem, dersom du tåler melkeprodukter

3-4 ts vaniljesukker, (bourbon) eller frøene fra 2 vaniljestenger

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommene sammen med Sukrin gold. Pisk kremen sammen med vanilje. Bland krem og eggeblandingen sammen.

Kjør posen med frosne bringebær i en blender. Bland inn 2 ts Sukrin gold.

Ta pauser så ikke blenderen går varm.

Når bringebærisen er jevn og fin, blandes 3-4 ss med kremblandingen inn i bringebærisen.

Fordel et par skjeer iskrem i porsjonsbeger. (F,eks små tomatbeger)

Ha så over noen skjeer bringebæris. Rør lett så du får et fint mønster.

Frys ned isen.

Server isen sammen med oppskårne friske bær.

Disse kan evt røres sammen med 1 ss Sukrin Gold.

La isen få tine litt før du serverer, så den blir myk og smakfull.

Tips:

Denne isblandingen egner seg også ypperlig som fyll på nøttebunn.

Fordel da litt iskrem, så et lag bringebæris, så kremblanding igjen til slutt og skjær igjennom med en gaffel til du har et fint og spraglete mønster.

Putt gjerne noen friske bær ned i iskremblandingen.

Ta iskaka opp av fryseren ca ½ time før den skal serveres og pynt kaken med friske bær.

Faller garantert i smak hos både store og små!

Lykke til med et sunnere kosthold!


Bringebæris med bær



0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen