• Mette Lund Larsen

Tacosalat

Oppdatert: 9. juni 2019


Hjertesalat, frissesalat, ruccula, kjøttdeig/ karbonadedeig, tacokrydder, tomat, agurk, paprika, vannmelon, rødløk, mango, vårløk, chili, koriander, lime, avokado, hvitløk, krydder. Eller det du enn måtte like.

Tacokjøttdeig:

Lag tacokjøttdeig som vanlig

Lag gjerne din egen tacokrydder

Tacokrydder:

3 ss chilipulver

2 1⁄2 ts malt chilipepper, evt chiliflak

2 1⁄2 ts tørket oregano

2 ss malt spisskummen

2 ss paprikapulver

2 1⁄2 ts hvitløkpulver

1 ss havsalt

2 ts sort pepper

Bruk et par ss av krydderblandingen og spar resten på et glass med lokk til neste gang.

Salat:

Salat i ulike varianter, tomat, agurk, paprika, vannmelon, rødløk (evt det du har av grønnsaker)


Tacosalat

Alle ingrediensene skjæres i små biter.

Mangosalsa:

Mango, rødløk, chili, koriander og limesaft

Alle ingrediensene finkuttes og blandes med limesaft

Tomatsalsa:

1/4 rød paprika

1/4 rød chili 1/4 rødløk, finhakkes

1/2 boks hermetiske tomater

1 ts tomatpurè

Frisk koriander - etter ønske

0,5-1 dl olivenolje

Saften av 1 lime

salt og pepper

Finhakk grønnsakene og bland inn hermetiske tomater, tomatpuré, olivenolje og limesaft.

Smak til med salt og pepper.

Guaccamole:

Avokado, hvitløk, tomat, cummin, paprikakrydder, chilikrydder og hvitløk.

Kjør alt til puré med en stavmixer

Smak til med en knivspiss cayennepepper og limesaft

Anretning:

Fordel alt på tallerken.

For dem som tåler melkeprodukter kan en klatt med rømme og litt revet ost være godt, men er absolutt ikke nødvendig.


Tips: Retten kan også serveres med en tacolefse. Lefsene inneholder en del karbohydrater, men dersom du begrenser det til 1, vil det likevel være langt mindre karbohydrater enn dersom tacolefser/ skjell er en større del av måltidet.

Andre tips:

1. Hjertesalat kan brukes i stedet for tacoskjell eller tortillalefser ved "vanlig" taco.

2. Grillsnadder:

Kjøttdeig byttes med grillet kjøtt, som f.eks. lamme- eller svinefilét.

Kjøttet krydres godt og grilles. La kjøttet hvile litt før det skjæres i tynne skiver.

Anrettes som tacosala, evt med 1 tacolefse

Ha lefssa litt på grillen. Smør den med pesto og fyll på med masse grønnsaker og grillkjøtt.

De beste ønsker om en bedre helse med en sunnere livsstil!

Hilsen Mette


30 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen