• Mette Lund Larsen

Sommersalat med spekemat

Oppdatert: 9. juni 2019



En nydelig sommersalat som passer ypperlig på varme dager!

Bruk så mye du vil av de grønnsakene du liker best. Derfor står bare råvarene og ikke detaljerte mengder

Salat, mangoalsa,balsamicodressing, pesto,

Salat:

frisésalat

ruccula

tomat

agurt

paprika

vannmelon

Mangosalsa:

Mango

Rødløk/ vårløk

Chili

Koriander

Limesaft

Balsamicodressing:

1 ss creamy balsamicosaus

2 ss soyasaus

3 ss olivenolje, evt blanding av oliven/ raps

nykvernet pepper

Smak til med limesaft

Pesto:

Ca 200 gr ruccula

ca 100 gr basilikum

ca 100 gr pinjekjerner eller hasselnøtter

ca 1,5 dl olivenolje - evt blandet med raps. (Du må gjerne blande i itt mer olje for en mildere smak)

75 gr parmesan (utelat parmesan ved melkeallergi/ intoleranse) *

salt/ pepper

saften fra 1 sitronbåt

Lag gjerne større porsjon og ha på et lufttett glass ( FNorgesgls

Fremgangsmåte:

Kjør ruccula, basilikum og nøtter i en blender/ stavmixer. Spe med olje til en jevn grønn masse.

Smak til med salt, peper og sitron.

Melkefri pesto kan kjøpes på Coop ( pesto alla genovese)

Spekeskinke/ fenalår

Oliven

Ristede pinjekjerner strøs over til slutt

Fremgangsmåte:

Det meste av arbeidet er kutting av grønnsaker og kan ta litt tid. Kutt derfor gjerne grønnsakene ute.

Lag grønn salat

Mangosalsa - mango kuttes i små biter. Rødløk og chilien finhakkes. Limesaft presses over

Lag balsamico-dressing - alle ingrediensene blands sammen med blender. Smak til med pepper

Lag pestoen. Dersom du bruker ferdigkjøpt pesto kan det lønne seg å spe denne ut med mer olje). Coops "pesto alla genovese" er uten parmesan og er dermed melkefri.

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne

Anretning:

Legg opp grønn salat, mangosalsa og spekeskinke/ fenalårskiver på en tallerken.

Ha balsamicodressing over grønnsakene og pesto over spekeskinkenn/ fenalåret.

Dryss over pinjekjernene til slutt.

Server gjerne noen oliven til hvis du liker det og evt litt revet parmesan på toppen.

Salaten er i utgangspunktet moderat lavkarbo. For en mer "strikt" variant er det bare å kutte ned på mangoen.


Velbekomme!

Tips:

Kokt blomkål passer også glimrende til spekemat.

Bytt gjerne spekeskinke med grilla kjøtt eller fisk

De beste ønsker om en bedre helse!

Mvh Mette



85 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen