• Mette Lund Larsen

Knallgode kokoskjeks

Oppdatert: 12. des. 2019



Kokoskjeks


Noe godt til kaffen, noe snadder til ungene og ikke minst supergod tursnacks - kan være fulle av gode "byggeklosser"!








Kokoskjeks:

Melkefrie og glutenfrie

ca 40- 50 kjeks = 2 stekebrett. Kommer selvsagt an på størrelsen

225 gr mykt melkefritt smør (Smøremyk rapskokos eller Blå soft) De som tåler melk kan bruke vanlig meierismør. 1 dl Sukrin gold pluss 1 dl Tagatesse 5 egg 2 ts vaniljesukker. Bruk ekte vanilje f.eks bourbon

2 ts bakepulver 4 dl kokosmasse

2,5 dl solsikkekjerner

2,5 dl hakkede mandler/ valnøtter/ hasselnøtter *

2 dl kokosmel

2 dl mandelmel**

1,5 dl hakkede tranebær eller mørk melkefri kokesjokolade

* Evt mer kjerner og frø hvis du ikke tåler nøtter

** Bytt mandelmel med kokosmel ved nøtteallergi. Ta kun 1/2 dl ekstra kokosmel da kokosmel trekker til seg mer væske enn mandelmel

Fremgangsmåte:

Rør inn søtning i smøret. Rør deretter inn ett og ett egg om gangen. Bland inn resten av ingrediensene. Bruk en ts og sett kjeksen på brettet. Press kjeksen flate på bakebrettet med en gaffel.

Stek på 170 grader i ca 25 min. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Følg med mot slutten av steketiden så de ikke blir svidd. De skal være gylne. Bytt plass på brettene.


NB! Skru ovnen ned på 50 grader og la brettene stå inne i ovnen i 20 min til med stekeovnsdøren på gløtt, så de blir litt sprø. Kjeksen vil være myke mens de ennå er varme.

Kjeksen er like gode myke, så om de ikke blir helt sprø gjør det ingenting.

Vent med å legge kjeksene på rist til de har festet seg skikkelig.

Kjeksen pakkes i en tett boks når de er kalde.

Bruk gjerne en kakeboks som er kledd med bakepapir i bunn. Kjeksen har god holdbarhet og kan fryses.

Disse kjeksene egner seg ypperlig som turkos eller som noe snadder til kaffen.

Det beste av alt er at barna ser ut til å elske dem.

Tips:

Bruk hakket mørk sjokolade i stedet for tranebær. Disse egner seg godt som julekaker.

Velg melkefri 70 % kokesjokolade ved intoleranse for melk

Evt dypp halve kjeksen i smeltet sjokolade. (Melkefri sjokolade smeltet sammen med litt cocosa (grønn). Gir enda mer kokossmak, som bare er godt!

Kjeks med sjokoladetrekk bør lagres i kjøleskap, da sjokoladen blir myk i romtemperatur.

Velg enten tranebær eller sjokolade.

Lykke til med sunnere kjeks!

Mette


272 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen