• Mette Lund Larsen

Taco kan være kjempesunt og likevel smake nydelig!

Oppdatert: 13. sep. 2019


Fredagstacoen har blitt vår nye nasjonalrett. Om ikke i navnet så i praksis. Det er ikke mye som skal til for å heve tacoen opp et hakk, både smaksmessig og ernæringsmessig.

Tacosalat med guacamole

Tips:

Tacoskjell og lefser kan byttes med hjertesalat eller du kan lage en salat.

Suppler med hjemmelaga mangosalsa og guaccamole.

Tacokrydderet kan du blande selv, med krydder og tørka urter, uten tilsetningsstoffer og sukker som ofte er tilsatt i de ferdige posene.

Ha masse grønnsaker utenom.

Suppler med tacosaus.

.

Retten består nå av så mange gode smaker at tacolefser og skjell blir overflødige.


Med denne lille justeringen består nå fredagstacoen av mer "bygeklosser" og mindre triggere.

Hjemmelaget tacokrydder:

1 ss tørket oregano

1 ss spisskummin

2 ts salt

2 ts kverna pepper

1 ts hvitløkspulver

1 ts løkpulver

1 ts chilipulver

1 liten knivsodd kayennepepper

Bland alt krydderet sammen og ha blandingen over på et glass/ tett boks. Lag gjerne dobbel porsjon.

Start med et par ss krydder og smak til med mengden når du steker kjøttdeigen.

Bruk gjerne biffdeig eller kyllingfilét i stedet for kjøttdeig. Bytt gjerne litt av kjøttet med bønner.

Hjemmelaget salsa:

1/2 mango

1/2 gul paprika

1 avokado

10 babytomater

1-2 finhakka vårløk

lit koriander - kan utelates

Dressing:

1 ss olivenolje, saft av 1/2 lime, 1 ts revet ingefær, 1/4 finhakka chili, 1 fedd hvitløk, 1 knivsodd cayennepepper.

Riv/ finhakk grønnsakene så smått som mulig. rør inn olivenolje, limesaft og cayennepepper. Smak til med havsalt og nykverna peper. Bland dressingen med salsaen.

Del babytomatene i 4 og hakk resten av grønnsakene i passe store biter.

Hell over dressingen. Styrken på chilien kan variere, så start med litt om gangen.

Guacamole:

2 avokado

1 tomat

1 fedd hvitløk

1 ts paprikakrydder

1/2 ts spisskummin

1/2 ts tørka oregano

1 knivsodd kayennepepper (OBS! Denne er sterk, så start forsiktig)

Saften av 1/2 lime

Evt 1 ts finhakka koriander

Ta ut avokadokjøttet og ha det i en liten bolle

Grovhakk tomaten

Hvitløken finhakkes

Ha i krydder/ urter og limesaft

Kjør gjerne blandingen med en stavmixer til en fløyelsmyk guacamole.

Ha guacamolen i en skål, legg i steinen og dekk til med plast. Sett guaccamolen i kjøleskap til servering.

Steinen hindrer at guacamolen blir brun.

Lag en stor skål med salat med ulike grønnsaker.

Ha gjerne litt revet ost og en rømmeklatt ved siden av, hvis du tåler melkeprodukter.

Tacoskjell, nachochips og tortillalefser blir overflødige. På denne måten reduserer du inntaket av bearbeida råvarer uten at det går på bekostning av smak.

Velbekomme!


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen