• Mette Lund Larsen

Stek med stekte rosenkål

Oppdatert: 9. juni 2019


I dag besto middagen av svinefilét med stekte rosenkål, blomkål, paprika og bacon, med smørsaus.

Brun svinefiléten i stekepanna og krydre med salt, pepper og timian.

Sett filéten i stekeovnen på 175 grader og ha i steketermometer.

Vi foretrekker en kjernetemperatur på ca 68-70 grader, men det er jo en smakssak.

Kok rosenkål i ca 3-4 min. Liker du rosenkål med litt mer "tyggemotstand" koker du dem kun i 1-2 min. Hell av vannet og del dem i to.

Skjær opp grønnsaker i små biter. Bruk det du har i hus.

Denne gang ble det blomkål og paprika i tillegg til rosenkål.

Blomkålebitene kan evt kokes sammen med rosenkålen.

Ta svinefiléten ut av stekeovnen og la den hvile i 10-15 min før servering.

Skjær opp en liten pakke bacon og fres denne i stekepannen.

Når baconet er så godt som ferdig, har du i grønnsakene og lar dem surre med til de har fin farge.

Ha kraften fra svinefiléten over i en gryte og tilsett litt fond, urter og litt vann og la sjysausen putre på svak varme. Tilsett noen biter med melkefritt smør, f.eks Smøremyk rapskokos (Berit Nordstrand) og rør godt.


Legg på en porsjon med grønnsaker/ baconblanding og legg noen fine skiver med svinefilét over.

Ha på litt sjysaus, og evt litt friske urter.

Velbekomme!

Lykke til med et sunnere kosthold!


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen