• Mette Lund Larsen

Biscotti, italienernes kaffikos!

Oppdatert: 12. des. 2019



Prøv disse nydelige biscottiene som italienerne elsker!



Biscotti

1 brett blir ca 30-36 små biscotti. Lag gjerne dobbel porsjon.


Oppskrift:

200 gr mandelmel

2 never grovhakka mandler (bruk gjerne kjøkkenmaskin)

100 g Sukrin gold eller 75 gr Tagatesse

2 strøkne ss fiberhusk

1,5 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker (evt ren vanilje, da må mengden tilpasses)

Revet skall fra en økologisk sitron, pluss saften fra 1/2 sitron

2 egg

En neve tørka tranebær - hakkes


Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre

Grovhakk mandlene, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spar litt hakka mandler til å ha på toppen. (Disse finhakkes)

Riv sitronskall, kun det gule og bland sitronskall, saft og egg

Bland de tørre ingrediensene godt sammen med de fuktige

Ha i hakka tranebær til slutt. Kan evt byttes med sjokoladebiter

Kna deigen godt sammen


Ha litt mandelmel på benken, så deigen ikke klistrer seg fast

Del deigen i 3 emner og trill 3 pølser

Legg "pølsene" på et stekebrett kledd med bakepapir

Pensle med sammenpisket egg før du trykker dem flate, så slipper du at deigen henger seg fast på fingrene

Trykk "pølsene" ned til de er ca 1 cm i tykke og ca 5 cm brede.

Dryss over hakkede mandler og settes inn i varm ovn.


Stekes ved 175 grader i ca 25-30 min, varmluft. De skal få en gylden farge.

Ta ut brettet og skru ned ovnen til 80 grader, fortsatt varmluft.

Skjær pølsene på skrå i i ca 1,5 cm tykke biter. Vær forsiktig!

Sett brettet tilbake i ovnen, nå 80 gr, og stek i 30 min til

Ta ut brettet og spre biscottiene litt fra hverandre og sett brettet inn i ovnen igjen.

La dem tørke i ca 1,5 -2 timer til, med stekeovnsdøra litt på gløtt.

De er ferdige når de er knasende sprø.

Noen foretrekker å ha dem litt myke inni og da tar du dem bare ut litt før.

Oppbevares i plast eller folieposer.



Vertinnegave:

Fyll en liten foliepose med julehyssing/ julebånd og du har en hyggelig vertinnegave.

En pakke julete eller en flaske vin passer ypperlig til!

Italienerne serverer biscotti til et glass vin eller en kopp espresso. De dypper kjeksen i vinen/ kaffen! Vel verd å teste ut!


Tips: Å bytte vanlig mel med mandelmel og sukker med Sukrin gold eller Tagatesse er et godt byttetriks som også kan fungere fint i andre julekaker/ julekjeks.

Ønsker dere alle en fredelig og god førjulstid!

Hilsen Mette


127 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen