• Mette Lund Larsen

Nydelig suksesskake

Oppdatert: mai 13


Når du har endret kostvanene betyr ikke det at du ikke kan kose deg lenger.

En liten justering i oppskriftene er ofte alt som skal til for at resultatet ikke påvirker blodsukkeret like mye som de kakene du laget før.

Prøv det fram med de oppskriftene du har, men bytt sukker med annen søtning og bytt mel med mandler, nøtter og gulrot. Evt bytt melkeprodukter med melkefrie alternativer.

Kaker er uansett noe som bør brukes til fest selv om du ikke bruker sukker. De kunstige søtningsstoffene bør ikke overdrives, men det er ingenting i veien for å kose seg i ny og ne, med god samvittighet.

I denne suksesskaka har jeg kun byttet ut vanlig sukker med annen søtning og smør/ fløte er byttet med melkefrie alternativer. Kaken smaker aldeles nydelig.

Suksesskake - uten melk, gluten og hvitt sukker


Nøttebunn

250 gr mandler/hasselnøtter – grovmales

110 gr Tagatesse (evt en blanding av Sukrin og Tagatesse)

1 ts bakepulver

6 eggehviter – stivpiskes

Fremgangsmåte:

Mandlene/ nøttene males i en kjøkkenmaskin. Det kan gjerne være litt grove biter. Bland bakepulver med de malte mandlene.

Pisk eggehvitene stive mens du tilsetter søtning litt og litt.

Vend mandelblandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene

Stekes på 165 gr ca 25 min, varmluft. Bunnen kan gjerne ha en litt fuktig kjerne. Vær obs på at det er variasjoner fra ovn til ovn, så sjekk kaken med en pinne når det nærmer seg slutten av steketiden.

Gult fyll:

6 eggeplommer*

100 gr tagatesse

1 dl soyafløte, kokosmelk eller glutenfri havrefløte (evt vanlig fløte, dersom du tåler melkeprodukter)

175 gr romtemperert smør eller melkefri Smøremyk rapskokos (melkefri)

1 ts vaniljesukker og en knivsodd salt.


*Tips: Suppler gjerne med 2 ekstra eggeplommer, 25 gr mer søtning, 0,25 dl fløte, 1/4 ts vaniljesukker og 25 gr smør hvis du skal bruke kaka til fest. Da har du litt ekstra fyll som kan brukes til rosetter eller det du liker.

Ha eggeplommene i en gryte sammen med søtning, vanilje og fløte.

Varm forsiktig opp (middels varme) og rør kontinuerlig i kremen til den tykner.

Du må faktisk røre forsiktig hele tiden, hvis ikke blir det eggerøre.

Når fyllet begynner å tykne, dvs at sleiva lager spor som glir sakte tilbake, tas kjelen av platen. La fyllet bli passe avkjølt før romtemperert smør røres inn.


Smøret bør være mykt, ikke flytende.

Rør smøret godt sammen med eggeplommene.

Hvis fyllet er litt flytende, settes det i kjøleskapet til det blir litt fastere.

Ha deretter fyllet over kaka mens kaka fortsatt er i formen.

Pynt med strimler av smeltet mørk sjokolade (melkefri), revet sjokolade og/eller mandelflak.

Hvis du har laget ekstra fyll, bruker du dette til rosetter.

Håper det smaker!


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen