• Mette Lund Larsen

Nydelig suksesskake

Oppdatert: 26. nov. 2019


Når du har endret kostvanene betyr ikke det at du ikke kan kose deg lenger.

En liten justering i oppskriftene er ofte alt som skal til for at resultatet ikke påvirker blodsukkeret like mye som de kakene du laget før.

Prøv det fram med de oppskriftene du har, men bytt sukker med annen søtning og bytt mel med mandler, nøtter og gulrot. Evt bytt melkeprodukter med melkefrie alternativer.

Kaker er uansett noe som bør brukes til fest selv om du ikke bruker sukker. De kunstige søtningsstoffene bør ikke overdrives, men det er ingenting i veien for å kose seg i ny og ne, med god samvittighet.

I denne suksesskaka har jeg kun byttet ut vanlig sukker med annen søtning, og smør/ fløte er byttet med melkefrie alternativer. Kaken smaker aldeles nydelig.

Suksesskake - uten melk, gluten og hvitt sukker


Nøttebunn

250 gr mandler/hasselnøtter – grovmales

110 gr Tagatesse (evt en blanding av Sukrin og Tagatesse)

1 ts bakepulver

6 eggehviter – stivpiskes

Fremgangsmåte:

Mandlene/ nøttene males i en kjøkkenmaskin. Det kan gjerne være litt grove biter. Bland inn bakepulver i de malte mandlene.

Pisk eggehvitene stive, mens du tilsetter søtning litt om litt.

Vend mandelblandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene

Stekes på 165 gr ca 25 min, varmluft. Bunnen kan gjerne ha en litt fuktig kjerne. Vær obs på variasjon i effektivitet fra ovn til ovn, så sjekk når det nærmer seg slutten av steketiden.

Gult fyll:

6 eggeplommer*

100 gr tagatesse

1 dl soyafløte, kokosmelk eller glutenfri havrefløte (evt vanlig fløte, dersom du tåler melkeprodukter)

175 gr romtemperert smør, eller melkefri Smøremyk rapskokos

1 ts vaniljesukker og en knivsodd salt.


*Tips: Suppler gjerne med 2 ekstra eggeplommer, 25 gr mer søtning, 0,25 dl fløte, 1/4 ts vaniljesukker og 25 gr smør. Da har du litt mer fyll som kan brukes til pynt.

Ha eggeplommene i en gryte sammen med søtning, vanilje og fløte. Varm forsiktig opp (middels varme) og rør kontinuerlig i kremen til den tykner. Når fyllet begynner å tykne, dvs at sleiva lager spor som glir sakte tilbake, tar tas kjelen av platen. La fyllet bli passe avkjølt før smøret røres inn.


Smøret skal være helt mykt, men ikke flytende. Bland inn det myke smøret i eggeplommeblandingen. Rør godt sammen. Hvis fyllet er litt flytende, settes det i kjøleskapet til det tykner. HA deretter fyllet over kaka, mens kaka fortsatt er i formen.

Pynt med strimler av smeltet mørk sjokolade ( melkefri) eller revet sjokolade og mandelflak.

Hvis du har laget mer fyll kan du pynte med rosetter av gult fyll.

Håper det smaker!


55 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen