• Mette Lund Larsen

Glad i sjokolade?

Oppdatert: mai 27


Lag din egen supersunne sjokolade som smelter på tunga og kos deg med god samvittighet.


Hvis du ikke tåler melk, velger du bare melkefri sjokolade.

1 plate minimum 70 % mørk sjokolade

2-3 ss Cocosa (grønn type)

3 ss sterk ferdigkokt kaffe


Fremgangsmåte:

Brekk opp sjokoladen i en kjele og tilsett Cocosa og kaffe

Smelt alt på svak varme og rør sjokoladeblandingen forsiktig sammen

Hell sjokoladen i silikonformer og sett formene i kjøleskapet.

Former finner du hos Kitchen, Nille, Helsekostbutikker m.m.

Sjokoladen smelter på tunga slik den er, men du må gjerne tilsette andre smaker du er glad i som hakka nøtter, kokos eller små flak av tørka bær. Et lite dryss havsalt eller chilipulver gjør sjokoladen ekstra kvessen.


Sett formene i kjøleskapet og etter et par timer kan du nyte nydelige konfektbiter


Pga Cocosa vil sjokoladen bli ganske mektig, så de fleste merker at et par biter er mer enn nok. Du får likevel dekket sjokoladebehovet og bitene kan nytes med verdens beste samvittighet.

Jo mer cocosa du bruker jo mer kokos-smak får du av sjokoladen og jo mildere blir smaken. Også de minste synes denne sjokoladen er knallgod.


Tips:

Hvis du eller barna fortsatt synes sjokoladen er litt bitter, vil et par skjeer kokosmelk eller annen plantemelk/ fløte (f.eks mandelfløte) gjøre susen.

Velbekomme og lykke til!

Mette :)


0 visninger
  • Grey Facebook Icon

Madlaveien 13

4008, Stavanger

ernering@me.com

Tel:  997 09 638

  • Hvit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon

© 2019  Mette Lund Larsen